مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,406
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی برخی از شاخص های تغذیه ای بیماران تحت همودیالیز مراجعه کننده به مرکز دیالیز بیمارستان شهید بهشتی زنجان 1380

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 45

چکیده

 مقدمه: وضعیت تغذیه ای نامطلوب در بیماران تحت همودیالیز بسیار شایع می باشد. حدود 40-30 درصد از این بیماران از محدودیت پروتئین و کالری و 15 درصد آنها از سوء تغذیه شدید رنج می برند. از این رو, مطالعه حاضر با هدف تعیین برخی از شاخص های تغذیه ای بیماران تحت همودیالیز در زنجان طی سال 1380 انجام گرفت. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی (Descriptive) بر روی تمام بیماران تحت همودیالیز پس از کسب رضایت آنان انجام گرفت. به این منظور, شاخص های آنتروپومتری از قبیل نمایه توده بدنی, ضخامت چین پوست عضله سه سر, دور وسط بازو و دور وسط عضله بازو با استفاده از وزنه, کالیپر و متر نواری و شاخص های آزمایشگاهی (آلبومین سرم و شمارش کل لنفوسیت ها) با استفاده از 4 میلی لیتر خون وریدی در پایان جلسه دیالیز توسط پژوهشگر اندازه گیری گردیدند. یافته ها: نتایج بررسی نشان داد که تعداد قابل توجهی از بیماران از کمی وزن (38 درصد), 44 درصد از کاهش ذخایر پروتئین های احشایی (Viseral), 42.9 درصد مردان و 68 درصد زنان نیز از کاهش ذخایر پروتئینی های ساختمان (Somatic) رنج می بردند. در بین مردان, تحلیل ذخایر چربی و در بین زنان تحلیل ذخایر پروتئینی بیشتر مشاهده شد. نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به شیوع اختلالات تغذیه ای بیماران دیالیزی, مطالعه عوامل خطر ساز تغذیه ای در این بیماران و روش های آموزش تغذیه به آنان جهت اصلاح وضعیت تغذیه ای توصیه می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دین محمدی، محمدرضا، و پورمعماری، محمدحسین. (1381). بررسی برخی از شاخص های تغذیه ای بیماران تحت همودیالیز مراجعه کننده به مرکز دیالیز بیمارستان شهید بهشتی زنجان 1380 . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 10(39)، 41-45. SID. https://sid.ir/paper/61315/fa

    Vancouver: کپی

    دین محمدی محمدرضا، پورمعماری محمدحسین. بررسی برخی از شاخص های تغذیه ای بیماران تحت همودیالیز مراجعه کننده به مرکز دیالیز بیمارستان شهید بهشتی زنجان 1380 . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1381؛10(39):41-45. Available from: https://sid.ir/paper/61315/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا دین محمدی، و محمدحسین پورمعماری، “بررسی برخی از شاخص های تغذیه ای بیماران تحت همودیالیز مراجعه کننده به مرکز دیالیز بیمارستان شهید بهشتی زنجان 1380 ،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 10، no. 39، pp. 41–45، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61315/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button