مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

770
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اصلاح پست های کاری شاغلین نانوایی های شهر اراک با روش ارزیابی ارگونومیک وضعیت بدن در حین کار

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 90

چکیده

 زمینه و هدف: وضعیت های نامناسب بدن در حین کار به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر اختلالات اسکلتی عضلانی, باعث شیوع بالای آسیب های اسکلتی عضلانی در بین شاغلین حرف مختلف می شود. با توجه به فقدان اطلاعات کافی در خصوص پوسچرهای کاری مشاغل نانوایی, این تحقیق به منظور ارزیابی دقیق پوسچرهای کاری و اصلاح پست های کاری آنان طراحی شده است.روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی - تحلیلی است. 334 کارگر شاغل در نانوایی های شهر اراک به طور تصادفی انتخاب شدند و به روش OWAS با استفاده از پرسشنامه نوردیک مورد مطالعه قرار گرفتند. بر اساس نتایج آنالیزپوسچر با استفاده از نرم افزار OWAS اقدامات اصلاحی با تاکید بر اصلاح پست های کاری به تفکیک شغل ونواحی مختلف بدن ارایه شد.یافته ها: میانگین سن و سابقه کاری افراد مورد مطالعه به ترتیب 33±10.4 و 13.9±10.1 به دست آمد. بیشترین شیوع ناراحتی به ترتیب در نواحی زانو (61.2 درصد), کمر (55.8 درصد) و پاها (53.9 درصد) به دست آمد. نتایج آنالیز پوسچر نشان داد 42.2 درصد پوسچرهای کاری شاغلین نانوایی های شهر اراک نامناسب (استرس زا تا خیلی مضر) می باشد و 5.1 درصد افراد در حین کار خمش خطرناک, 4.3 درصد چرخش تنه خطرناک و 2.8 درصد چرخش و خمش خطرناک و مضر داشته اند. ضمن اینکه این حرکات مضر (خمش – چرخش - خمش و چرخش توام) در گروه شغلی شاطرها از بقیه مشاغل بیشتر بود. از لحاظ آماری اختلاف معنی داری بین درد گردن, شانه, آرنج و زانو با سابقه کاری به دست آمد (P<0.05).نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر, به دلیل شیوع بالای اختلالات اسکلتی عضلانی و پوسچرهای مضر و استرس زا در بین شاغلین نانوایی ها, اصلاح نحوه انجام کار و استفاده از تجهیزات مناسب و استاندارد در این مشاغل امری ضروری به نظر می رسد. بنابراین انجام مداخلات ارگونومیکی جهت تصحیح پوسچرهای نامناسب پیشنهاد می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قمری، فرهاد، محمدبیگی، ابوالفضل، و خدایاری، مهدی. (1389). اصلاح پست های کاری شاغلین نانوایی های شهر اراک با روش ارزیابی ارگونومیک وضعیت بدن در حین کار. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 18(70)، 81-90. SID. https://sid.ir/paper/61512/fa

    Vancouver: کپی

    قمری فرهاد، محمدبیگی ابوالفضل، خدایاری مهدی. اصلاح پست های کاری شاغلین نانوایی های شهر اراک با روش ارزیابی ارگونومیک وضعیت بدن در حین کار. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1389؛18(70):81-90. Available from: https://sid.ir/paper/61512/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد قمری، ابوالفضل محمدبیگی، و مهدی خدایاری، “اصلاح پست های کاری شاغلین نانوایی های شهر اراک با روش ارزیابی ارگونومیک وضعیت بدن در حین کار،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 18، no. 70، pp. 81–90، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61512/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button