مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,390
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

750
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ارگونومیکی وضعیتهای کاری شاغلین نانوایی های شهر اراک به روش OWAS

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 55

چکیده

 زمینه و هدف: عدم توازن بین نیازهای شغلی و تواناییهای فرد منجر به اختلالات اسکلتی عضلانی شغلی می شود(Abdoli Eramaki 2000) . اختلالات اسکلتی عضلانی یکی از بزرگترین مشکلات بهداشت شغلی در کشورهای در حال توسعه می باشد که ناشی از عوامل خطرساز وضعیتهای بدنی نامناسب کاری, اعمال نیروی زیاد, حرکات تکراری, ارتعاش, طولانی بودن زمان انجام کار و عوامل روانی بوده و موجب بروز دردهای خفیف کمر تا معلولیتهای شدید می شود(Kuorinka and Forcier 1995)  این پژوهش با هدف تعیین شیوع علایم اختلالات اسکلتی - عضلانی در اندامهای گوناگون بدن کارگران نانوایی ها, ارزیابی وضعیت بدنی کار آنها و تعیین عوامل خطرساز ارگونومیک و فردی موثر در وقوع اختلالات اسکلتی - عضلانی کارگران نانوایی های شهر اراک انجام شده است.روش کار: در این مطالعه مقطعی - تحلیلی, 233 کارگر شاغل در نانوایی های شهر اراک که طور تصادفی انتخاب شدند و شیوع علایم اختلالات اسکلتی - عضلانی و عوامل خطرساز موثر در وقوع آنها با تاکید بر وضعیت بدنی کاری به روش تجزیه و تحلیل وضعیتهای بدنی هنگام کار  OWASو استفاده از پرسشنامه نوردیک مورد مطالعه قرار گرفت.نتایج: بیشترین شیوع اختلالات به ترتیب در نواحی زانو 61.2%, کمر 55.8% و پا 53.9, شانه 44.6% کارگران بدست آمد. میزان شیوع آسیب در نواحی شانه و کمر در شاطرها و آرنج و کمر و ران در چونه گیرها بیش از سایر مشاغل بوده است و از لحاظ آماری اختلاف معنی داری بین نوع شغل و آسیبهای فوق الذکر وجود دارد (p<0.05). آنالیز OWAS جهت توزیع فراوانی فازهای کاری کارگران شاغل در نانوایی های شهر اراک, نشان داد که 58.5% وضعیت بدنی طبیعی (گروه OWAS 1),%34.7  وضعیت بدنی استرس زا (گروه OWAS 2), %4 وضعیت بدنی مضر (گروه OWAS 3) و 2.5% وضعیت بدنی بسیار مضر (گروه OWAS 4) داشته اند. همچنین ارتباط معنی داری بین ناراحتی گردن, آرنج, شانه و زانو با سابقه کاری بدست آمد(p<0.05) .نتیجه گیری: با توجه به اینکه42.2  درصد وضعیتهای بدنی مربوط به کار این کارگران, استرس زا تا خیلی مضر هستند و نیز شیوع بالای اختلالات اسکلتی عضلانی (MSDs) در نواحی مختلف بدن آنها نیاز به مداخله های ارگونومیکی به منظور تصحیح پستهای کاری ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قمری، فرهاد، محمدبیگی، ابوالفضل، و تاجیک، رضا. (1388). ارزیابی ارگونومیکی وضعیتهای کاری شاغلین نانوایی های شهر اراک به روش OWAS. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 7(1)، 47-55. SID. https://sid.ir/paper/84999/fa

    Vancouver: کپی

    قمری فرهاد، محمدبیگی ابوالفضل، تاجیک رضا. ارزیابی ارگونومیکی وضعیتهای کاری شاغلین نانوایی های شهر اراک به روش OWAS. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1388؛7(1):47-55. Available from: https://sid.ir/paper/84999/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد قمری، ابوالفضل محمدبیگی، و رضا تاجیک، “ارزیابی ارگونومیکی وضعیتهای کاری شاغلین نانوایی های شهر اراک به روش OWAS،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 7، no. 1، pp. 47–55، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84999/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button