مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,927
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

782
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر گندزدایی آب با کلر بر رها سازی و حذف اندوتوکسین

صفحات

 صفحه شروع 249 | صفحه پایان 256

چکیده

 مقدمه: اندوتوکسین باکتریایی یک ترکیب لیپوپلی ساکاریدی است که تماس با آن باعث اسهال, استفراغ, تب, کاهش فشار خون سیستولیک, شوک, انعقاد درون رگ و مرگ میگردد. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر کلر زنی آب در رهاسازی و حذف اندوتوکسین به عنوان فرآورده جانبی گند زدایی در آبهای آلوده بود.مواد و روش کار: در این مطالعه تاثیر اشکال و غلظت های مختلف کلر آزاد بر گندزدایی آب آلوده به اشرشیاکلی (25922 ATCC) با دانسیته باکتریایی 0.5 مک فارلند در رهاسازی و حذف اندوتوکسین حاصله از مرگ این باکتری در راکتور منقطع با حجم 50 میلی لیتر مورد بررسی قرار گرفت. گندزدایی با زمان تماس 40 دقیقه و شمارش باکتری ها با استفاده از روش کشت درپلیت انجام گردید. اندازه گیری اندوتوکسین در طی فرآیند گندزدایی با تناوب زمانی 40,30,20,10,5 دقیقه و روش رنگ سنجی 1 و 9 دی متیل متیلن بلو با اسپکترفتومتر در طول موج 535 نانومتر انجام شد.نتایج: کلر به عنوان یک گندزدای متداول, باعث گندزدایی عوامل باکتریایی گرم منفی و رها سازی اندوتوکسین می گردد ولی کلر آزاد موجود در مدت زمان متداول گندزدایی (30-15 دقیقه) تاثیری بر حذف اندوتوکسین ندارد. همچنین اشکال مختلف کلر آزاد و غلظت های مختلف آنیون نیترات که از عوامل شیمیایی متداول در آبهای سطحی حاوی اندوتوکسین است تاثیری برمیزان رها سازی و حذف اندوتوکسین ندارد. تنها عامل موثر در میزان رهاسازی اندوتوکسین دانسیته باکتریایی موجود در آب است.بحث ونتیجه گیری: با توجه به اینکه اندوتوکسین اثرات سوء بهداشتی متعددی دارد و در شرایط مختلف صحرایی و نظامی غالبا از کلرزنی به عنوان گزینه نهایی جهت سالم سازی آبها استفاده می شود, لازم است از گندزداهایی استفاده شود که ضمن گندزدایی کامل آب تولید فرآورده های جانبی نظیر اندوتوکسین و سایر سموم میکروبی بر سلامت مصرف کنندگان تاثیر سو نداشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، عباس، غنی زاده، قادر، یزدان بخش، احمدرضا، بهزادیان نژاد، قربان، خوانین، علی، قانعیان، محمدتقی، سیادت، سیدداور، و حاجی زاده، ابراهیم. (1386). بررسی اثر گندزدایی آب با کلر بر رها سازی و حذف اندوتوکسین. مجله طب نظامی، 9(4 (مسلسل 34))، 249-256. SID. https://sid.ir/paper/61942/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی عباس، غنی زاده قادر، یزدان بخش احمدرضا، بهزادیان نژاد قربان، خوانین علی، قانعیان محمدتقی، سیادت سیدداور، حاجی زاده ابراهیم. بررسی اثر گندزدایی آب با کلر بر رها سازی و حذف اندوتوکسین. مجله طب نظامی[Internet]. 1386؛9(4 (مسلسل 34)):249-256. Available from: https://sid.ir/paper/61942/fa

    IEEE: کپی

    عباس رضایی، قادر غنی زاده، احمدرضا یزدان بخش، قربان بهزادیان نژاد، علی خوانین، محمدتقی قانعیان، سیدداور سیادت، و ابراهیم حاجی زاده، “بررسی اثر گندزدایی آب با کلر بر رها سازی و حذف اندوتوکسین،” مجله طب نظامی، vol. 9، no. 4 (مسلسل 34)، pp. 249–256، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61942/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button