Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

10,596
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

3,167
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آب، غذا و بیوتروریسم

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 82

چکیده

 یکی از راه های انتشار عوامل بیولوژیک در بین جمعیت هدف, آلودگی عمدی آب و مواد غذایی است که امروزه تحت عنوان بیوتروریسم از آن یاد می شود. این روش انتقال پس از روش تنفسی در درجه دوم اهمیت قرار دارد. تهدیدات بیولوژیکی توسط میکروب های پاتوژن و بیوتوکسین ها ایجاد می گردند. از مهم ترین عوامل و توکسین هایی که از طریق آب و مواد غذایی در اهداف بیوتروریستی مورد استفاده قرار می گیرند, می توان به عوامل باکتریایی (باسیلوس آنتراسیس, یرسینیاپستیس, ویبریوکلرا, اشرشیاکلی آنتروهموراژیک), توکسین های باکتریایی (بوتولینوم, آنتروتوکسین استافیلوکوک) و توکسین های قارچی و گیاهی (تریکوتسن ها و ریسین) اشاره نمود. عوامل متعددی در ایجاد بیماری های غذایی توسط عوامل بیولوژیک موثر می باشند که از آن جمله می توان به نوع عامل, مقدار عامل, میزان مقاومت آن در محیط, توانایی تولید توکسین, دوره کمون, و قدرت مقابله با سیستم های دفاعی بدن میزبان اشاره کرد. آب و مواد غذایی آلوده شده در فعالیت های بیوتروریستی, توسط ویژگی های ارگانولپتیک قابل تشخیص نبوده و در اکثر مواقع خاموش, ناگهانی و بدون تغییرات ظاهری (رنگ, بو, طعم) بروز می نمایند. تصفیه خانه ها, چاه های مورد استفاده برای تامین آب شرب, مخازن آب تصفیه شده, انبارهای نگهداری و مراحل مختلف تولید, نگهداری و توزیع مواد غذایی در کارخانجات مواد غذایی و مواد غذایی وارداتی, بهترین نقاط برای وارد نمودن این عوامل بوده و هر چه سیستم ها و مکانیسم های کنترلی ابتدایی تر, غیر صنعتی تر و غیر بهداشتی تر باشند, امکان نفوذ و خرابکاری در آنها بیشتر است. مهم ترین محدودیت ها در مقابله با این عوامل, مقاومت زیاد آنها نسبت به شرایط محیطی, عدم امکان تشخیص سریع و به موقع, پایین بودن دوز عفونی و عدم وجود واکسن بر علیه بسیاری از آنها بوده و به همین دلیل بهترین راه مبارزه, پیشگیری از وقوع آنها می باشد. سازمان های نظامی در بعضی از کشورها از جمله ایالات متحده برای مقابله با این پدیده برنامه ریزی های اصولی انجام داده و برای شرایط قبل از وقوع بحران, حین بحران و پس از بحران تمهیدات لازم را در نظر گرفته اند. آموزش بهداشت, رعایت اصول بهداشت آب و مواد غذایی در هنگام حملات بیولوژیک, اجرای فرایندهای تصفیه آب خصوصا گندزدایی, مراقبت دقیق از منابع آب و انبارهای مواد غذایی, نظارت جدی بر مراکز تولید, نگهداری و توزیع مواد غذایی, کنترل و نظارت دقیق بر مواد غذایی وارداتی و نهایتا دستیابی به تکنیک های تشخیص سریع عوامل از مهم ترین اقدامات در پیشگیری و کنترل تهدیدات بیولوژیکی ناشی از مواد غذایی می باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توکلی، حمیدرضا، صراف پور، رضا، و صمدی، محمد. (1384). آب, غذا و بیوتروریسم. مجله طب نظامی، 7(1 (مسلسل 23))، 75-82. SID. https://sid.ir/paper/62013/fa

    Vancouver: کپی

    توکلی حمیدرضا، صراف پور رضا، صمدی محمد. آب, غذا و بیوتروریسم. مجله طب نظامی[Internet]. 1384؛7(1 (مسلسل 23)):75-82. Available from: https://sid.ir/paper/62013/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا توکلی، رضا صراف پور، و محمد صمدی، “آب, غذا و بیوتروریسم،” مجله طب نظامی، vol. 7، no. 1 (مسلسل 23)، pp. 75–82، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/62013/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا