مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,405
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری مایکوتوکسین T-2 در غلات مصرفی در یک مرکز نظامی در زمستان 1385

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 43

چکیده

 هدف: بررسی وقوع و اندازه گیری میزان مایکوتوکسین T-2 در غلات مصرفی در غذاهای انسانی.مواد و روش ها: با مراجعه به انبار مواد اولیه 9 مرکز طبخ غذا واقع در تهران از غلات موجود در آن ها شامل برنج, جو و گندم به ترتیب 23, 16 و 7 نمونه تهیه شد. پس از پودر کردن نمونه ها با استفاده از حلال متانول- آب (70 : 30) از آن ها عصاره گیری گردید و میزان مایکوتوکسین T-2 موجود در عصاره ها با استفاده از یک روش الایزای رقابتی مبتنی بر آنتی بادی مونوکلونال اندازه گیری شد.نتایج: همه نمونه های آزمایش شده کم و بیش به سم T-2 آلودگی داشتند و دامنه آلودگی آن ها از 9/7 تا 4/65 میکروگرم در کیلوگرم متغیر بود (میانگین: 1/2±9/17). نمونه های گندم با میانگین (4/8±) 4/42 میکروگرم در کیلوگرم دارای بیشترین مقدار آلودگی و جو و برنج به ترتیب با میانگین آلودگی (2±) 3/18 و (56/0±) 5/12 میکروگرم در کیلوگرم در رده های بعدی قرار گرفتند.بحث: اگر چه طبق استاندارد ملی ایران تعداد اندکی از نمونه ها (9/13%) دارای آلودگی بالاتر از حد مجاز بودند اما وسعت آلودگی به سم T-2 بیانگر فراهم بودن شرایط برای وقوع طبیعی مایکوتوکسین ها در محصولات کشاورزی مصرفی در کشورمان است و خطر قرار گرفتن در معرض عوارض مزمن این سم و لزوم اندازه گیری مایکوتوکسین های موجود در مواد غذایی قبل از خرید یا مصرف آن ها را خاطرنشان می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ریاضی پور، مجید، وطنی، هادی، توکلی، حمیدرضا، مهرابی توانا، علی، افشاری، محمدعلی، کچویی، رضا، متقیان، زهرا، ایمانی فولادی، عباسعلی، و احمدی، کاظم. (1387). اندازه گیری مایکوتوکسین T-2 در غلات مصرفی در یک مرکز نظامی در زمستان 1385. مجله طب نظامی، 10(1 (مسلسل 35))، 35-43. SID. https://sid.ir/paper/62073/fa

    Vancouver: کپی

    ریاضی پور مجید، وطنی هادی، توکلی حمیدرضا، مهرابی توانا علی، افشاری محمدعلی، کچویی رضا، متقیان زهرا، ایمانی فولادی عباسعلی، احمدی کاظم. اندازه گیری مایکوتوکسین T-2 در غلات مصرفی در یک مرکز نظامی در زمستان 1385. مجله طب نظامی[Internet]. 1387؛10(1 (مسلسل 35)):35-43. Available from: https://sid.ir/paper/62073/fa

    IEEE: کپی

    مجید ریاضی پور، هادی وطنی، حمیدرضا توکلی، علی مهرابی توانا، محمدعلی افشاری، رضا کچویی، زهرا متقیان، عباسعلی ایمانی فولادی، و کاظم احمدی، “اندازه گیری مایکوتوکسین T-2 در غلات مصرفی در یک مرکز نظامی در زمستان 1385،” مجله طب نظامی، vol. 10، no. 1 (مسلسل 35)، pp. 35–43، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/62073/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button