Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,738
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

585
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان وقوع طبیعی هورمون های استروژنی در شیر گاو با روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مجهز به آشکارساز فلورسانس

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 70

چکیده

 پیش زمینه و هدف: هورمون های استروئیدی ترکیبات طبیعی با فعالیت بیولوژیک هستند که در دامپزشکی ممکن است به طور قانونی و غیرقانونی مورد استفاده قرار گیرند. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان وقوع هورمون های استروژنی شامل استرون, 17 بتا - استرادیول و استریول در شیرخام و پاستوریزه گاوهای آبستن و غیرآبستن انجام گردید.مواد و روش کار: نمونه های شیر جمع آوری شده (n=32) با استفاده از روش های استخراج مایع - مایع, غیرکونژوکه شدن با آنزیم گلوکورونیداز / سولفاتاز و با کمک ستون های استخراج فاز جامد 18 کربنه تخلیص شدند و نهایتا استروژن ها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با آشکارساز فلورسانس آنالیز گردیدند.یافته ها: مقادیر آزاد و تام استرون دارای بیشترین مقدار و به دنبال آن 17 بتا - استرادیول بیشترین سهم را به خود اختصاص داده بود در حالی که مقادیر استریول پایین تر از حد تشخیص بود (10 ng/L). کمترین (E1: 369.5±97.5, E2: 17.1±2.3 ng/L) و بیشترین(E1: 995.9±93.9 and E2: 32.9±2.1 ng/L)  غلظت استروژن ها در شیرخام به ترتیب در حیوانات غیرآبستن و در سه ماهه سوم آبستنی تشخیص داده شد. غلظت استروژن ها در شیرهای پاستوریزه تفاوت معنی داری را با غلظت آنها در شیرهای خام نشان ندادند (P>0.05).بحث و نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان می دهد که مصرف شیر حیوانات آبستن (که دارای بیشترین مقدار هورمون های استروئیدی هستند) باید به وسیله مصرف کنندگان با دقت بیشتری صورت گیرد و کنترل شدیدتری از سوی نهادهای کنترل مواد غذایی انجام گیرد تا از اثرات احتمالی استروژنیک و سرطان زایی ترکیبات فوق جلوگیری شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهبازی، یاسر، تاجیک، حسین، و ملکی نژاد، حسن. (1390). بررسی‌ میزان وقوع طبیعی هورمون ‌های استروژنی در شیر گاو با روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مجهز به آشکارساز فلورسانس. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 22(1)، 62-70. SID. https://sid.ir/paper/63784/fa

    Vancouver: کپی

    شهبازی یاسر، تاجیک حسین، ملکی نژاد حسن. بررسی‌ میزان وقوع طبیعی هورمون ‌های استروژنی در شیر گاو با روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مجهز به آشکارساز فلورسانس. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1390؛22(1):62-70. Available from: https://sid.ir/paper/63784/fa

    IEEE: کپی

    یاسر شهبازی، حسین تاجیک، و حسن ملکی نژاد، “بررسی‌ میزان وقوع طبیعی هورمون ‌های استروژنی در شیر گاو با روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مجهز به آشکارساز فلورسانس،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 22، no. 1، pp. 62–70، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63784/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا