مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

774
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تغییرات فعالیت های پاراکسونازی و آریل استرازی آنزیم پاراکسوناز به دنبال تجویز عصاره آبی سیر در موش صحرائی

صفحات

 صفحه شروع 260 | صفحه پایان 266

چکیده

 پیش زمینه و هدف: آنزیم پاراکسوناز (PON 1) یکی از مهمترین آنزیم های حذف کننده رادیکال های آزاد و از محافظ های اصلی لیپوپروتئین ها در برابر ترکیبات اکسیدکننده می باشد. مطالعه حاضر بررسی اثر تجویز عصاره آبی سیر را بر فعالیت این آنزیم مورد توجه قرار می دهد.مواد و روش کار: 20 راس موش صحرایی نر به روش غیرانتخابی به 2 گروه مساوی تقسیم شدند. در گروه 1 هر موش به میزان 3 میلی لیتر عصاره آبی سیر به صورت داخل پریتونئال و گروه 2 (کنترل) در حجم مساوی سالین نرمال در شرایط یکسان دریافت نمودند. پس از مدت 7 روز خون گیری از موش های هر دو گروه و انجام آزمایشات مربوطه, فعالیت آنزیم های پاراکسوناز - آریل استراز, آنتی اکسیدانت تام, سطح مالون دی آلدهید سرمی و همچنین سطح پروفیل لیپیدی شامل کلسترول, تری گلیسیریدHDL-C  و LDL-C مورد سنجش قرار گرفتند.یافته ها: نتایج حاکی از افزایش معنی دار فعالیت آنزیمی پاراکسونازی و آریل استرازی٬ آنتی اکسیدانت تام سرمی و کاهش معنی داری در مقدار سرمی مالون دی آلدهید گروه مورد نسبت به گروه شاهد (P<0.05 در تمامی موارد) می باشد. همچنین همبستگی مثبت و معنی داری بین فعالیت آنزیم PON با فعالیت ARYL (p=0.025 و r=0.697) و نیز سطح سرمی HDL-C (p=0.006 و r=0.794) مشاهده گردید.بحث و نتیجه گیری: عصاره آبی سیر به دلیل توانایی افزایش فعالیت آنزیم  ٬PONکاهش پراکسیداسیون لیپیدی و افزایش قدرت آنتی اکسیدانتی می تواند به عنوان یک ماده غذایی کاهش دهنده محصولات تنش اکسیداتو مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رشتچی زاده، نادره، قربانی حق جو، امیر، میرمومنی، محمدحسین، قاری قرآن، مرتضی، و هاشم زاده، جابر. (1389). مطالعه تغییرات فعالیت‌ های پاراکسونازی و آریل ‌استرازی آنزیم پاراکسوناز به‌ دنبال تجویز عصاره آبی سیر در موش صحرائی. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 21(2)، 260-266. SID. https://sid.ir/paper/64246/fa

    Vancouver: کپی

    رشتچی زاده نادره، قربانی حق جو امیر، میرمومنی محمدحسین، قاری قرآن مرتضی، هاشم زاده جابر. مطالعه تغییرات فعالیت‌ های پاراکسونازی و آریل ‌استرازی آنزیم پاراکسوناز به‌ دنبال تجویز عصاره آبی سیر در موش صحرائی. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1389؛21(2):260-266. Available from: https://sid.ir/paper/64246/fa

    IEEE: کپی

    نادره رشتچی زاده، امیر قربانی حق جو، محمدحسین میرمومنی، مرتضی قاری قرآن، و جابر هاشم زاده، “مطالعه تغییرات فعالیت‌ های پاراکسونازی و آریل ‌استرازی آنزیم پاراکسوناز به‌ دنبال تجویز عصاره آبی سیر در موش صحرائی،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 21، no. 2، pp. 260–266، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/64246/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button