مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

948
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

328
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره متانولی پوست تازه پسته (Pistacia atlantica) بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پایوژنز و باسیلوس سرئوس جداشده از نمونه های بالینی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 813 | صفحه پایان 823

چکیده

 پیش زمینه و هدف: امروزه با وجود برخی اثرات جانبی نامطلوب داروهای مصنوعی, استفاده از داروهای گیاهی به عنوان درمان کاربرد گسترده ای یافته است. عصاره هیدروالکلی پوست تازه پسته بر روی باکتری های مورد بررسی موثر بوده که در عفونت های موضعی بیشتر استفاده می شود. هدف تحقیق, بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی (متانولی) تهیه شده از پوست تازه پسته بر روی باکتری های گرم مثبت (استافیلوکوک اورئوس, استرپتوکوک پیوژن, باسیلوس سرئوس) جدا شده از نمونه های بالینی است.مواد و روش کار: باکتری های مورد نظر در نمونه های بالینی از آزمایشگاه های تشخیص طبی ایزوله شدند وپس از جمع آوری و به آزمایشگاه تحقیقاتی منتقل شد. تعلیقی از باکتریهای ذکر شده تهیه شد که معادل نیم استاندارد مک فارلند بود و پس از کشت مجدد به منظور غربال کردن فعالیت ضد میکروبی عصاره, از روش چاهک, انتشار دیسکی, ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن استفاده گردید تا جهت تعیین حداقل غلظت (رقت) مهارکننده و کشنده (MIC و MBC) در شرایط (in vitro) مورد ارزیابی قرار گیرند.یافته ها: این عصاره با اثرگذاری بر روی استرپتوکوک پیوژن نسبت به باکتری های دیگر و در مقایسه با آنتی بیوتیک های آمیکاسین, کلیندامایسین, سفیکسیم بیشترین تاثیر را داشت. با توجه به اندازه قطر هاله عدم رشد, به ترتیب حساسیت: استرپتوکوک پایوژن, استافیلوکوک اورئوس و باسیلوس سرئوس بیشترین تاثیر را دارد. نتایج MIC عصاره بر روی باکتری های مورد نظر در روش ماکرودایلوشن معادل16.1 ml/ml  و میزان MBC آن32.2 ml/ml  گزارش شد.بحث: این عصاره بر روی باکتری های ذکر شده کاملا موثر بوده و توصیه می شود این ترکیبات گیاهی علاوه بر تسریع بهبود عفونت های باکتریایی سطحی پوست, بخصوص در سوختگی ها و مسمومیت های غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس بعنوان نگهدارنده طبیعی مواد غذایی می تواند بیشتر استفاده گردد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادق پور، مجید، و نوربخش، فاطمه. (1394). بررسی اثر عصاره متانولی پوست تازه پسته (Pistacia atlantica) بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس, استرپتوکوکوس پایوژنز و باسیلوس سرئوس جداشده از نمونه های بالینی در شرایط آزمایشگاهی. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 26(9)، 813-823. SID. https://sid.ir/paper/64375/fa

    Vancouver: کپی

    صادق پور مجید، نوربخش فاطمه. بررسی اثر عصاره متانولی پوست تازه پسته (Pistacia atlantica) بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس, استرپتوکوکوس پایوژنز و باسیلوس سرئوس جداشده از نمونه های بالینی در شرایط آزمایشگاهی. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1394؛26(9):813-823. Available from: https://sid.ir/paper/64375/fa

    IEEE: کپی

    مجید صادق پور، و فاطمه نوربخش، “بررسی اثر عصاره متانولی پوست تازه پسته (Pistacia atlantica) بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس, استرپتوکوکوس پایوژنز و باسیلوس سرئوس جداشده از نمونه های بالینی در شرایط آزمایشگاهی،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 26، no. 9، pp. 813–823، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/64375/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button