Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,293
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

525
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر ويتامين B6 و ریشه تازه زنجبیل بر تهوع و استفراغ دوران بارداری

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 43

کلیدواژه

ويتامينQ2
sans-serif; font-size: 8pt" dir="ltr" lang="AR-SA">Q2
sans-serif; font-size: 8pt" dir="ltr">B6Q2

چکیده

 مقدمه: تهوع و استفراغ یکی از مشکلات شایع دوران بارداری می باشد. اگرچه راه های متفاوتی جهت کنترل تهوع و استفراغ دوران بارداری به مادر پیشنهاد شده اما درمان آن به گونه ای که منجر به بهبود کامل شود, به ندرت امکان پذیر است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر مصرف ویتامین B6 و ریشه تازه زنجبیل بر تهوع و استفراغ دوران بارداری انجام شد.روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1388 بر روی 100 زن باردار زیر 17 هفته که حداقل 24 ساعت قبل مبتلا به تهوع و استفراغ بودند, انجام شد. افراد به طور تصادفی در دو گروه 50 نفره شامل مصرف کننده ویتامین B6 و ریشه تازه زنجبیل قرار گرفتند. میزان تهوع و تعداد دفعات استفراغ مادر قبل و بعد از مطالعه با استفاده از روش خط کش سنجیده شد و نتایج با استفاده آزمون های آماری تی, کای اسکور, ویلکاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: میانگین سنی زنان باردار شرکت کننده در این پژوهش 4.92±25.48 سال بود و افراد دو گروه از نظر سن, تعداد بارداری, میزان تحصیلات, تعداد سقط جنین, شغل و سن بارداری همسان بودند. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که استفاده از ویتامین B6 و ریشه تازه زنجبیل به میزان نسبتا مشابهی باعث کاهش میانگین شدت تهوع (به ترتیب 0.98±1.07 در مقایسه با 1.42±1.74) و کاهش میانگین تعداد دفعات استفراغ (به ترتیب 0.99±0.7 در مقایسه با 1±1.32) در بارداری می شود ولی میزان رضایت مندی افراد از درمان با ریشه تازه زنجبیل به میزان زیادی بیشتر از ویتامین B6 ( %94در مقابل 54%) بود.نتیجه گیری:ریشه تازه زنجبیل و ویتامین B6 باعث کاهش تهوع و استفراغ بارداری می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نارنجی، فرشته، دلاور، مصطفی، و رفیعی، محمد. (1391). مقایسه اثر ويتامين B6 و ریشه تازه زنجبیل بر تهوع و استفراغ دوران بارداری. مجله زنان مامایی و نازایی ایران، 15(2)، 39-43. SID. https://sid.ir/paper/64500/fa

    Vancouver: کپی

    نارنجی فرشته، دلاور مصطفی، رفیعی محمد. مقایسه اثر ويتامين B6 و ریشه تازه زنجبیل بر تهوع و استفراغ دوران بارداری. مجله زنان مامایی و نازایی ایران[Internet]. 1391؛15(2):39-43. Available from: https://sid.ir/paper/64500/fa

    IEEE: کپی

    فرشته نارنجی، مصطفی دلاور، و محمد رفیعی، “مقایسه اثر ويتامين B6 و ریشه تازه زنجبیل بر تهوع و استفراغ دوران بارداری،” مجله زنان مامایی و نازایی ایران، vol. 15، no. 2، pp. 39–43، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/64500/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا