Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,413
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

653
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما طی زایمان بر پیشرفت زایمان زنان نخست زا

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 30

چکیده

 مقدمه: پیشرفت غیرطبیعی زایمان شایعترین علت سزارین است. خوردن و آشامیدن طی زایمان یکی از سیاست ها جهت پیشگیری از زایمان سخت در زنان با حاملگی کم خطر است. امروزه اطلاعات علمی کمی در مورد اثر خوردن و آشامیدن بر پیشرفت زایمان و بهترین ماده غذایی طی زایمان موجود است. این مطالعه با هدف تعیین اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما در طی زایمان, بر پیشرفت زایمان در زنان نخست زا انجام شده است.روش کار: این مطالعه بصورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 90 زن نخست زا با سن بارداری 37-42 هفته و حاملگی کم خطر مراجعه کننده به بیمارستان امام سجاد (ع) شهرستان شهریار در سال 1386 انجام شد. واجدین شرایط بطور تصادفی به سه گروه مورد (دریافت کننده شربت عسل خرما), شاهد 1 (دریافت کننده پلاسبو) و شاهد 2 (مراقبت معمول) تقسیم شدند. از اتساع دهانه رحم 4 سانتی متر تا زایمان, گروه شربت عسل خرما و پلاسبو به ترتیب شربت عسل خرما و پلاسبو (ترکیبی از آب, سدیم ساخارین و غلظت دهنده سدیم سی ام سی دریافت کردند و خوردن و آشامیدن گروه مراقبت معمول به جرعه های آب در حد رفع تشنگی محدود شد. اطلاعات به دست آمده شامل پیشرفت طبیعی زایمان و طول مدت زایمان پس از جمع آوری در سه گروه مورد مطالعه با استفاده از آزمونهای آنالیز واریانس یک طرفه, کروسکال والیس و مجذورکای تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: میزان پیشرفت طبیعی زایمان در گروه شربت عسل خرما (7/96%) بیشتر از دو گروه دیگر شامل گروه پلاسبو (7/66%) و در گروه مراقبت معمول (0/60%) بود (p<0.002), همچنین طول زایمان در گروه شربت عسل خرما (0/351 دقیقه) کوتاهتر از دو گروه دیگر شامل در گروه پلاسبو (2/484) و در گروه مراقبت معمول (7/475) بود (p<0.001).نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر مصرف خوراکی شربت عسل خرما می تواند موجب افزایش میزان پیشرفت طبیعی زایمان گردد. مصرف این نوشیدنی طی زایمان ممکن است از زایمان طولانی پیشگیری نماید اما مطالعات بیشتری در این زمینه ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کردی، معصومه، سالک نصیر، نسرین، صفریان، محمد، اسماعیلی، حبیب اله، و شادجو، خدیجه. (1389). اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما طی زایمان بر پیشرفت زایمان زنان نخست زا. مجله زنان مامایی و نازایی ایران، 13(2)، 23-30. SID. https://sid.ir/paper/65180/fa

    Vancouver: کپی

    کردی معصومه، سالک نصیر نسرین، صفریان محمد، اسماعیلی حبیب اله، شادجو خدیجه. اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما طی زایمان بر پیشرفت زایمان زنان نخست زا. مجله زنان مامایی و نازایی ایران[Internet]. 1389؛13(2):23-30. Available from: https://sid.ir/paper/65180/fa

    IEEE: کپی

    معصومه کردی، نسرین سالک نصیر، محمد صفریان، حبیب اله اسماعیلی، و خدیجه شادجو، “اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما طی زایمان بر پیشرفت زایمان زنان نخست زا،” مجله زنان مامایی و نازایی ایران، vol. 13، no. 2، pp. 23–30، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/65180/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا