مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,325
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

218
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر میوه گشنیز بر سیر بالینی بیماران مبتلا به سردرد میگرنی: مقایسه مدل های اثرات تصادفی و انتقال

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 134

چکیده

 اهداف: در میان انواع سردرد, میگرن به عنوان سومین اختلال شایع و هفتمین علت شایع ایجاد ناتوانی شناخته شده است. در منابع پزشکی کهن ایران, میوه گشنیز به عنوان گیاه موثر در درمان سردرد معرفی شده است. هدف پژوهش حاضر, بررسی تاثیر میوه گشنیز بر کاهش شدت و مدت حملات میگرنی بود.مواد و روش ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی شاهددار سه سوکور در درمانگاه تخصصی مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش در شهر تهران انجام شد. در مجموع, با توجه به فرمول حجم نمونه برای داده های طولی, 66 بیمار به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. افراد گروه مداخله داروی رایج به همراه داروی منتخب از تخم گشنیز و گروه کنترل داروی رایج به همراه دارونما دریافت کردند و به مدت 4 هفته پس از شروع مطالعه پیگیری شدند. برای تحلیل داده ها, مدل های اثرات تصادفی و انتقال به کار گرفته شد و نتایج با توجه به معیار نیکویی برازش مقایسه شدند.یافته ها: طول مدت درد بیماران در گروه مداخله به طور متوسط 4.27 ساعت کمتر از گروه کنترل بود (p<0.001). همچنین میانگین شدت درد بیماران در گروه مداخله به طور متوسط 2.81 واحد در مقیاس 10 نمره ای کمتر از گروه کنترل بود (p<0.001).نتیجه گیری: میوه گشنیز موجب کاهش علایم سردردهای میگرنی می شود. همچنین درنظرگرفتن مدت و شدت حمله میگرنی قبلی برای پیش بینی وضعیت فعلی ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    منصوری، آنیتا، زایری، فرید، باغستانی، احمدرضا، قربانی فر، زهرا، دلاورکسمایی، حسین، و شیدایی، علی. (1394). اثر میوه گشنیز بر سیر بالینی بیماران مبتلا به سردرد میگرنی: مقایسه مدل های اثرات تصادفی و انتقال. افق دانش، 21(2)، 129-134. SID. https://sid.ir/paper/68519/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری آنیتا، زایری فرید، باغستانی احمدرضا، قربانی فر زهرا، دلاورکسمایی حسین، شیدایی علی. اثر میوه گشنیز بر سیر بالینی بیماران مبتلا به سردرد میگرنی: مقایسه مدل های اثرات تصادفی و انتقال. افق دانش[Internet]. 1394؛21(2):129-134. Available from: https://sid.ir/paper/68519/fa

    IEEE: کپی

    آنیتا منصوری، فرید زایری، احمدرضا باغستانی، زهرا قربانی فر، حسین دلاورکسمایی، و علی شیدایی، “اثر میوه گشنیز بر سیر بالینی بیماران مبتلا به سردرد میگرنی: مقایسه مدل های اثرات تصادفی و انتقال،” افق دانش، vol. 21، no. 2، pp. 129–134، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68519/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button