مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,186
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,017
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی باقیمانده سموم کلره و فسفره متداول در مزارع بر روی محصول خیار عرضه شده در میدان میوه و تره بار شهر تهران و ارزیابی مخاطرات بهداشتی

صفحات

 صفحه شروع 50 | صفحه پایان 58

چکیده

 سموم آفت کش و سایر نگهدارنده های شیمیایی که جهت بهبود کیفی و کمی محصولات کشاورزی به کار می روند دارای باقیمانده ای بر روی محصولات فوق می باشند که برای مصرف کنندگان دارای اثرات سو بهداشتی است. بویژه اگر مقادیر مذکور بیش از حدود مجاز توصیه شده باشد. در این تحقیق خیار با در نظر گرفتن اولویت روزه چین بودن و نیز داشتن مصرف چندگانه از بین محصولات کشاورزی انتخاب شد و میزان باقیمانده سموم کلره و فسفره متداول در مزارع بر روی آن مورد سنجش قرار گرفت. نمونه های خیار مورد سنجش به طور راندمان از کامیونهایی که در طی شبانه روز به میدان میوه و تره بار شهر تهران وارد می شدند با توالی دو روز اول و میانی هر ماه انتخاب گردید و توسط روش گاز کاروماتوگرافی (پس از آماده سازی) مورد سنجش باقیمانده قرار گرفتند.باقیمانده سیزده آفت کش با ریشه کلره و هفت سم با ریشه فسفره بر روی نمونه ها شناسایی گردید. آفت کش «آلدرین» در میان سموم ارگانو فسفره و آفت کش «مالاتیون» بیشترین مقدار را در بین سموم ارگانوفسفره نشان دادند. جهت مقایسه, فهرست "Codex" مورد استفاده قرارگرفته است. وجود باقیمانده سموم کلره بر روی محصول خیار, از آنجا که جز سموم مجاز توصیه شده در کشور نیست نکته ای خواهد بود که پژوهشی دیگر را می طلبد. از آنجا که طرح مذکور در راستای نیازهای اجرایی کشور جهت اعمال کنترل و نظارت بر میزان باقیمانده سموم محصولات کشاورزی طراحی گردیده, این طرح نقاط ضعف و نیازهای اجرایی انجام سنجش باقیمانده سموم را به عنوان یک وظیفه بخش بهداشت آشکار نموده است. نیاز به همکاریهای تعریف شده سازمانی بخشهای متعدد در وزارت کشاورزی و وزارت بهداشت و کمبودهای فنی و پشتیبانی از جمله عمل مذکور بوده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرشاد، علی اصغر. (1379). بررسی باقیمانده سموم کلره و فسفره متداول در مزارع بر روی محصول خیار عرضه شده در میدان میوه و تره بار شهر تهران و ارزیابی مخاطرات بهداشتی . افق دانش، 6(2)، 50-58. SID. https://sid.ir/paper/68601/fa

    Vancouver: کپی

    فرشاد علی اصغر. بررسی باقیمانده سموم کلره و فسفره متداول در مزارع بر روی محصول خیار عرضه شده در میدان میوه و تره بار شهر تهران و ارزیابی مخاطرات بهداشتی . افق دانش[Internet]. 1379؛6(2):50-58. Available from: https://sid.ir/paper/68601/fa

    IEEE: کپی

    علی اصغر فرشاد، “بررسی باقیمانده سموم کلره و فسفره متداول در مزارع بر روی محصول خیار عرضه شده در میدان میوه و تره بار شهر تهران و ارزیابی مخاطرات بهداشتی ،” افق دانش، vol. 6، no. 2، pp. 50–58، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68601/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button