مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

137
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره آبی دانه تمبر هندی بر زمان واکنش دم و میزان DHEA سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 76

چکیده

 زمینه و هدف: سندرم مقاومت به انسولین یک اختلال متابولیکی است که در پاتوفیزیولوژی بیماری دیابت موثر است. چون میزان DHEA سرم و تحریک پذیری سلول های بدن را تغییر می دهد. هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره آبی دانه تمبر هندی بر زمان واکنش دم به محرک دردزا و میزان DHEAS سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز بوده است.روش تحقیق: این مطالعه بر روی 30 سر موش صحرایی نر که در سه گروه مساوی شاهد سالم (C), تغذیه شده با فروکتوز (F) و تغذیه شده با فرکتوز و تحت درمان با عصاره دانه تمبر هندی (FT) انجام شد. در پایان زمان واکنش دم به محرک دردزا و میزان DHEAS سرم اندازه گیری گردید. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار کامپیوتری SPSS V.11 آنالیز گردید. نتایج به صورت Mean±SD بیان و اختلافات آماری در سطح معنی داری 5 درصد بررسی گردید.یافته ها: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که زمان واکنش دم به محرک دردزا در گروه FT نسبت به گروه F کاهش یافت, اما مقدار DHEAS در این گروه نسبت به گروه F افزایش معنی داری نشان داد (p<0.05).نتیجه گیری: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که مصرف عصاره آبی دانه تمبر هندی, موجب افزایش مقدار DHEAS و تحریک پذیری در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز می گردد که مکانیسم دقیق آن نیاز به مطالعه بیشتر دارد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهرکی، محمدرضا، میرشکاری، حمیده، هراتی، مهدی، و شهرکی، احمدرضا. (1389). بررسی اثر عصاره آبی دانه تمبر هندی بر زمان واکنش دم و میزان DHEA سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز. افق دانش، 16(3 (پیاپی 49))، 71-76. SID. https://sid.ir/paper/68636/fa

    Vancouver: کپی

    شهرکی محمدرضا، میرشکاری حمیده، هراتی مهدی، شهرکی احمدرضا. بررسی اثر عصاره آبی دانه تمبر هندی بر زمان واکنش دم و میزان DHEA سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز. افق دانش[Internet]. 1389؛16(3 (پیاپی 49)):71-76. Available from: https://sid.ir/paper/68636/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا شهرکی، حمیده میرشکاری، مهدی هراتی، و احمدرضا شهرکی، “بررسی اثر عصاره آبی دانه تمبر هندی بر زمان واکنش دم و میزان DHEA سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز،” افق دانش، vol. 16، no. 3 (پیاپی 49)، pp. 71–76، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68636/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button