مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

799
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

217
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف تخم مرغ معمولی بر روی لیپید پروفایل سرم

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 26

چکیده

 زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی, خصوصا هیپرکلسترولمی از عوامل موثر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی است. زرده تخم مرغ یکی از منابع غنی از کلسترول در تغذیه انسان می باشد. با توجه به مقادیر زیاد کلسترول در تخم مرغ های معمولی, مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر مصرف این تخم مرغ ها بر روی لیپید پروفایل خون صورت پذیرفت.روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی, 26 نفر از دانشجویان داوطلب سالم, به صورت تصادفی ساده انتخاب و به مدت 4 هفته علاوه بر رژیم غذایی معمولی, روزانه 2 عدد تخم مرغ همراه با صبحانه مصرف کردند. سنجشهای انتروپومتریک و متابولیک و دریافت انرژی و سایر موادمغذی قبل و بعد از رژیم جدید با آزمون t زوج ها توسط نرم افزارSPSS  با هم مقایسه شدند.یافته ها: مصرف روزانه 2 تخم مرغ معمولی به مدت 4 هفته باعث افزایش معنی دار کلسترول, LDL-C, تری گلیسرید به ترتیب از 76/129, 19/72 و 63/99 میلی گرم در دسی لیتر قبل از مصرف تخم مرغ به 69/160, 03/98 و 34/105 میلی گرم در دسی لیتر (p=0.0001) و کاهش معنی دار HDL-C از 84/54 میلی گرم در دسی لیتر قبل از مصرف تخم مرغ به 73/50 میلی گرم در دسی لیتر بعد از مصرف تخم مرغ گردید (p=0.008). ضمنا میزان کلسترول دریافتی افزایش معنی داری را نشان داد (p=0.0001). سایر فاکتورهای اندازه گیری شده تغییرات معنی داری را نشان ندادند.نتیجه گیری: با توجه به مقادیر زیاد کلسترول در تخم مرغ های معمولی, محدودیت مصرف این تخم مرغ ها به دلیل افزایش غلظت سرمی کلسترول جهت پیشگیری از بیماریهای عروق کرونر قلب توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قهرمانی، محمد، مختاریان دلویی، حسین، کیان مهر، مجتبی، سرشار، نرگس، و یعقوبی اول ریابی، مهدی. (1388). بررسی تاثیر مصرف تخم مرغ معمولی بر روی لیپید پروفایل سرم. افق دانش، 15(3 (پیاپی 45))، 21-26. SID. https://sid.ir/paper/68798/fa

    Vancouver: کپی

    قهرمانی محمد، مختاریان دلویی حسین، کیان مهر مجتبی، سرشار نرگس، یعقوبی اول ریابی مهدی. بررسی تاثیر مصرف تخم مرغ معمولی بر روی لیپید پروفایل سرم. افق دانش[Internet]. 1388؛15(3 (پیاپی 45)):21-26. Available from: https://sid.ir/paper/68798/fa

    IEEE: کپی

    محمد قهرمانی، حسین مختاریان دلویی، مجتبی کیان مهر، نرگس سرشار، و مهدی یعقوبی اول ریابی، “بررسی تاثیر مصرف تخم مرغ معمولی بر روی لیپید پروفایل سرم،” افق دانش، vol. 15، no. 3 (پیاپی 45)، pp. 21–26، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68798/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button