مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

711
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات حفاظت نورونی عصاره هیدروالکلی چای کوهی بر روی اندازه ایسکمی مغزی، نفوذپذیری سد خونی-مغزی و حجم ادم در مدل سکته مغزی موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 92 | صفحه پایان 101

چکیده

 زمینه و هدف: مطالعات اخیر بیان گر اثرات حفاظتی چای کوهی(Stachys lavandulifolia) در برابر التهاب و استرس اکسیداتیو است. هدف از مطالعه حاضر, بررسی اثرات حفاظت نورونی چای کوهی بر روی آسیب مغزی, نفوذپذیری سد خونی-مغزی و حجم ادم در مدل سکته مغزی موش صحرایی بود. مواد و روش ها: در این پژوهش تجربی از 17 گروه 6تایی رت نر نژاد ویستار استفاده شد که شامل گروه های کنترل, شم و گروه های دریافت کننده دوزهای 50, 75 و 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز عصاره چای کوهی به مدت 30 روز و به صورت خوراکی از طریق گاواژ بودند. دو ساعت پس از آخرین گاواژ, گروه های سکته در معرض مدل MCAO (Middle Cerebral Artery Occlusion) قرار گرفتند. 24 ساعت بعد حجم سکته, نفوذپذیری سد خونی-مغزی (Blood-brain barrier, BBB) و حجم ادم در گروه های آزمایشی بررسی شد. نتایج از طریق آنووای یک طرفه, آزمون تعقیبی بن فرونی و توسط نرم افزار Graph Pad Prism تجزیه وتحلیل و از طریق نرم افزار اکسل رسم شدند. ملاحظات اخلاقی: این مطالعه با کد اخلاق IR. UI. REC. 1397. 162 به تصویب کمیته اخلاق پژوهشی دانشگاه اصفهان رسیده است. یافته ها: پیش تیمار با عصاره هیدروالکلی چای کوهی با دوزهای 50, 75 و 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز سبب کاهش سایز سکته شد. دوز 75 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز توانست نفوذپذیری BBB و حجم ادم را در مقایسه با گروه سکته کاهش دهد. نتیجه گیری: مؤثرترین دوز چای کوهی 75 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است که دارای پتانسیل قوی در حفاظت نورونی و پیشگیری از سکته مغزی است. این مطالعه می تواند در تحقیقات بعدی در تشخیص اثرات حفاظت نورونی چای کوهی مفید باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

علویان، فیروزه، و قیاسوند، سعیده. (1397). اثرات حفاظت نورونی عصاره هیدروالکلی چای کوهی بر روی اندازه ایسکمی مغزی, نفوذپذیری سد خونی-مغزی و حجم ادم در مدل سکته مغزی موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 21(7 (پیاپی 136) )، 92-101. SID. https://sid.ir/paper/68980/fa

Vancouver: کپی

علویان فیروزه، قیاسوند سعیده. اثرات حفاظت نورونی عصاره هیدروالکلی چای کوهی بر روی اندازه ایسکمی مغزی, نفوذپذیری سد خونی-مغزی و حجم ادم در مدل سکته مغزی موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1397؛21(7 (پیاپی 136) ):92-101. Available from: https://sid.ir/paper/68980/fa

IEEE: کپی

فیروزه علویان، و سعیده قیاسوند، “اثرات حفاظت نورونی عصاره هیدروالکلی چای کوهی بر روی اندازه ایسکمی مغزی, نفوذپذیری سد خونی-مغزی و حجم ادم در مدل سکته مغزی موش صحرایی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 21، no. 7 (پیاپی 136) ، pp. 92–101، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68980/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا