مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,663
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

757
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره آبی چای ـ هل بر استرس اکسیداتیو

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 مقدمه: عدم تعادل بین تولید رادیکال آزاد و اجزا سیستم دفاع آنتی اکسیدانی بدن منجربه استرس اکسیداتیو می شود. هل, میوه گیاه التاریا کارداموموم ماتون می باشد که احتمالا خواص آنتی اکسیدانی دارد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر عصاره آبی چای ـ هل بر استرس اکسیداتیو می باشد.روش کار: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که در آن تعداد 54 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. ابتدا 5 میلی لیتر خون وریدی از آنها گرفته و پارامترهای استرس اکسیداتیو در سرم خون سنجیده شد. سپس به مدت 2 هفته هر روز مقدار 3 گرم هل و 1 گرم چای به صورت 100 میلی لیتر عصاره آبی چای ـ هل به افراد داده شد و بعد از 2 هفته, مجددا 5 میلی لیترخون وریدی از همان افراد گرفته شد و دوباره پارامترهای استرس اکسیداتیو در سرم خون اندازه گیری شد و مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.نتایج: ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم افراد قبل از مصرف چای ـ هل 1.96±0.64 و بعد از مصرف 2.23±0.46 میکرو مول در میلی لیتر (P=0.009) و میانگین پراکسیداسیون لیپیدی سرم قبل از مصرف چای ـ هل 14.97±3.58 و بعد از مصرف چای ـ هل 12.07±5.91 نانو مول در میلی لیتر بود (P=0.002). هم چنین میانگین گروه های تیول سرم قبل از مصرف چای ـ هل 0.224±0.200 و بعد از مصرف آن 0.266±0.166 میلی مول بود (P=0.141).نتیجه گیری: به نظر می رسد که عصاره چای ـ هل میزان استرس اکسیداتیو خون را کاهش دهد و در صورت استفاده معمول در رژیم غذایی افراد ممکن است اثرات مفیدی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باغی نیا، ندا، عریان، شهربانو، فانی، علی، و ملکی راد، علی اکبر. (1387). تاثیر عصاره آبی چای هل بر استرس اکسیداتیو. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 11(4 (پیاپی 45))، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/69392/fa

    Vancouver: کپی

    باغی نیا ندا، عریان شهربانو، فانی علی، ملکی راد علی اکبر. تاثیر عصاره آبی چای هل بر استرس اکسیداتیو. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1387؛11(4 (پیاپی 45)):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/69392/fa

    IEEE: کپی

    ندا باغی نیا، شهربانو عریان، علی فانی، و علی اکبر ملکی راد، “تاثیر عصاره آبی چای هل بر استرس اکسیداتیو،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 11، no. 4 (پیاپی 45)، pp. 1–7، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/69392/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا