مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

884
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره آبی دانه قهوه بر میزان معدل حجمی گلومرول ها در موش صحرایی نر

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 21

چکیده

 مقدمه: قهوه یک گیاه ادرارآور است که سبب گشادی عروق و کاهش رادیکال های آزاد اکسیژن می شود. شواهدی در دست است که نشان می دهد قهوه بر روی کلیه اثر می گذارد. مصرف کم قهوه باعث کاهش اوره و کراتینین و زیاده روی در مصرف آن, سبب سخت شدن گلومرول ها می شود. در این بررسی تاثیر عصاره آبی دانه قهوه بر روی کلیه موش صحرایی توسط روش های استریولوژی محاسبه گردید. روش کار: طی یک مطالعه تجربی, تعداد  48موش صحرایی از نژاد اسپراگو - داولی با وزن حدود 250-230 گرم انتخاب و به صورت تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. به گروه کنترل آب و به گروه های آزمایش, عصاره آبی دانه قهوه با غلظت های 0.5, 0.25 و 0.25 گرم بر کیلوگرم روزی دو بار خورانیده شد. بعد از مدت 48 ساعت حیوانات تحت بیهوشی عمیق بر اثر تشریح شدند و کلیه راست آنها برداشته شد. پس از انجام مراحل آماده سازی بافتی اسلایدهایی به ضخامت 5 میکرون تهیه شدند و با هماتوکسیلین - ائوزین رنگ آمیزی گردیدند. از هر کلیه حدود 17 - 15 گلوکرول انتخاب شدند و معدل حجمی آنها بر طبق اصل کاوالیه و روش شمارش نقطه ای محاسبه گردید. نتایج: غلظت کم قهوه (0.25 گرم بر کیلوگرم) سبب افزایش معدل حجمی گلومرول ها می شود. ولی غلظت های زیاد این عصاره موجب کاهش حجم گلومرول ها می گردد. این نتایج در گروه های آزمایش اختلاف معنی داری را با گروه کنترل نشان دادند (P<0.05).نتیجه گیری: به نظر می رسد که زیاده روی در مصرف قهوه سبب کاهش حجم گلومرول ها می شود و کاهش معدل حجمی گلومرول ها سبب سخت شدن گلومرول ها و کم شدن میزان پالایش گلومرولی می گردد, اما دستیابی به مکانیسم اصلی این نتایج نیازمند آزمایشات بیشتر مثل اوره و کراتینین سرم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دزفولیان، عبدالرحمان، دهقانی، فرزانه، پنجه شاهین، محمدرضا، تابعی، سیدضیاالدین، و مبینی، حیات. (1382). بررسی تاثیر عصاره آبی دانه قهوه بر میزان معدل حجمی گلومرول ها در موش صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 6(2 (پیاپی 23))، 18-21. SID. https://sid.ir/paper/69600/fa

    Vancouver: کپی

    دزفولیان عبدالرحمان، دهقانی فرزانه، پنجه شاهین محمدرضا، تابعی سیدضیاالدین، مبینی حیات. بررسی تاثیر عصاره آبی دانه قهوه بر میزان معدل حجمی گلومرول ها در موش صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1382؛6(2 (پیاپی 23)):18-21. Available from: https://sid.ir/paper/69600/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرحمان دزفولیان، فرزانه دهقانی، محمدرضا پنجه شاهین، سیدضیاالدین تابعی، و حیات مبینی، “بررسی تاثیر عصاره آبی دانه قهوه بر میزان معدل حجمی گلومرول ها در موش صحرایی نر،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 6، no. 2 (پیاپی 23)، pp. 18–21، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/69600/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا