مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,503
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

717
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر غلظت های مختلف عصاره های آبی و متانولی سیر بر قارچ های فرصت طلب اسپوروتریکس شنکئی، کریپتوکوکوس نئوفرمنس و کاندیدا آلبیکانس

صفحات

 صفحه شروع 227 | صفحه پایان 234

چکیده

 زمینه و هدف: خواص طبی سیر از عهد قدیم شناخته شده بوده است و حتی برخی از گونه های آن از قدیمی ترین گیاهانی هستند که توسط انسان کشت شده اند. در سه دهه اخیر, با انجام تحقیقات دقیق, خواص درمانی این ماده تایید شده است. با توجه به این که داروهای سنتتیک ضدقارچی در مواردی اثرات سمی زیادی دارند و به سبب تحمیل هزینه های زیاد, ضرورت تحقیق در مورد مواد جایگزین مانند داروهای گیاهی احساس می شود. این مطالعه با هدف: 1- تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده آبی و متانولی سیر از رشد (Minimum Inhibitory Concentration, MIC ) اسپوروتریکس شنکئی, کریپتوکوکوس نئوفورمنس و کاندیدا آلبیکانس و 2- مقایسه اثر هر یک از آن ها با داروی ضدقارچی کتوکونازول (Ketoconazole) انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی, پودر خشک شده سیر تازه بودار به مدت 4 روز در متانول 80% خیسانده و سپس در دستگاه تقطیر در خلا, تغلیظ گردید. سپس غلظتهای مختلف, از 625/0 تا 20 میلی گرم در میلی لیتر تهیه شده و قارچ ها را به روش نشاکاری مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: میزان تاثیر عصاره آبی گیاه سیر بودار بر قارچ اسپوروتریکس شنکئی در حداقل غلظت (625/0 میلی گرم در میلی لیتر) 8% و در حداکثر غلظت (20 میلی گرم در میلی لیتر) 100% بود. این اختلاف میانگین رشد عصاره متانولی با شاهد منفی, در غلظت اول 25% و در رقت 10 میلی گرم در میلی لیتر به میزان 100% بود. در محاسبات مشابه, تاثیر عصاره آبی سیر بودار در غلظت 625/0 میلی گرم در میلی لیتر بر رشد کاندیدا آلبیکانس برابر 17% بوده و MIC آن نیز 10 میلی گرم در میلی لیتر بود. اثرات هر دو عصاره سیر بودار بر قارچ کریپتوکوکوس نئوفورمنس چشم گیر می باشد, به نحوی که به جز کمترین رقت عصاره آبی سیر در بقیه موارد 100% از رشد قارچ جلوگیری کرده است و MIC در این مورد 25/1 میلی گرم در میلی لیتر می باشد. در مورد عصاره متانولی حتی در کمترین غلظت نیز هیچ گونه رشدی مشاهده نشد.نتیجه گیری: اثر ممانعت کنندگی عصاره گیاه سیر بر رشد سوش های قارچی, مشابه و یا بیش از داروی کتوکونازول می باشد. بدین سبب و به دلیل اثرات جانبی برخی داروهای سنتتیک, نیاز به استفاده از داروهای گیاهی ضروری به نظر می رسد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آیت الهی موسوی، سیدامین، مهرابیان، میلاد، و یغمایی، بهرام. (1387). مقایسه تاثیر غلظت های مختلف عصاره های آبی و متانولی سیر بر قارچ های فرصت طلب اسپوروتریکس شنکئی, کریپتوکوکوس نئوفرمنس و کاندیدا آلبیکانس. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 7(4 (پی در پی 29))، 227-234. SID. https://sid.ir/paper/70748/fa

    Vancouver: کپی

    آیت الهی موسوی سیدامین، مهرابیان میلاد، یغمایی بهرام. مقایسه تاثیر غلظت های مختلف عصاره های آبی و متانولی سیر بر قارچ های فرصت طلب اسپوروتریکس شنکئی, کریپتوکوکوس نئوفرمنس و کاندیدا آلبیکانس. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1387؛7(4 (پی در پی 29)):227-234. Available from: https://sid.ir/paper/70748/fa

    IEEE: کپی

    سیدامین آیت الهی موسوی، میلاد مهرابیان، و بهرام یغمایی، “مقایسه تاثیر غلظت های مختلف عصاره های آبی و متانولی سیر بر قارچ های فرصت طلب اسپوروتریکس شنکئی, کریپتوکوکوس نئوفرمنس و کاندیدا آلبیکانس،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 7، no. 4 (پی در پی 29)، pp. 227–234، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/70748/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا