مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

976
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر توام عصاره صبر زرد و گلیبن کلامید بر قندخون، تست های عملکرد کبد و لیپیدها در موش های صحرایی دیابتیک شده با استرپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 194

چکیده

 زمینه و هدف: صبر زرد, بومی آفریقای شمالی است و در ترکیه نیز کشت می شود. با توجه به خواص طبی, این گیاه مدت ها است که در سرتاسر دنیا استفاده می شود. هدف این مطالعه بررسی اثر تعامل صبر زرد و گلیبن کلامید بر قندخون, متابولیسم لیپیدها و آزمون های عملکرد کبد در موش های صحرایی نر دیابتیک شده با استرپتوزوتوسین بوده است.مواد و روش ها: این مطالعه تجربی بر روی 40 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار آلبینو در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد. حیوانات مورد آزمایش به 5 گروه تقسیم گردیدند. (یک گروه کنترل و 4 گروه آزمایشی). گروه های آزمایشی با استرپتوزوتوسین (65 میلی گرم بر کیلوگرم- درون صفاقی) دیابتیک شدند. گروه های دیابتیک به جز گروه کنترل دیابتی به ترتیب روزانه مقادیر 400 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره صبر زرد, 5 میلی گرم بر کیلوگرم گلیبن کلامید, 400 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره صبر زرد همراه با 5 میلی گرم بر کیلوگرم گلیبن کلامید را از طریق گاواژ به مدت 4 هفته دریافت نمودند. در پایان دوره در شرایط ناشتا, خونگیری انجام شد.یافته ها: نتایج نشان داد که سطح قندخون, تری گلیسرید, کلسترول, LDL, آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز در گروه های آزمونی نسبت به گروه کنترل دیابتی کاهش معنی دار داشت (p<0.05) اما HDL تغییر معنی دار نشان نداد. مقادیر الکالین فسفاتاز در گروه های دریافت کننده گلیبن کلامید و دریافت کننده گلیبن کلامید + عصاره صبر زرد افزایش معنی داری نسبت به گروه شاهد سالم نشان داد (p<0.05).نتیجه گیری: این تحقیق نشان داد که تعامل عصاره صبر زرد و گلیبن کلامید موجب کاهش قندخون, تری گلیسرید, کلسترول , LDL, آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز می گردد اما اثر تعامل, از اثری که صبر زرد به تنهایی اعمال می کند بزرگتر نیست و این اثرات احتمالا ناشی از تاثیر آن بر متابولیسم گلوکز بوده و سازوکار دقیق آن نیاز به مطالعه بیشتر دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جدیدالاسلامی، منیر، عباس نژاد، مهدی، و شهرکی، محمدرضا. (1389). بررسی اثر توام عصاره صبر زرد و گلیبن کلامید بر قندخون, تست های عملکرد کبد و لیپیدها در موش های صحرایی دیابتیک شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 9(3(پی در پی 36))، 185-194. SID. https://sid.ir/paper/70970/fa

    Vancouver: کپی

    جدیدالاسلامی منیر، عباس نژاد مهدی، شهرکی محمدرضا. بررسی اثر توام عصاره صبر زرد و گلیبن کلامید بر قندخون, تست های عملکرد کبد و لیپیدها در موش های صحرایی دیابتیک شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1389؛9(3(پی در پی 36)):185-194. Available from: https://sid.ir/paper/70970/fa

    IEEE: کپی

    منیر جدیدالاسلامی، مهدی عباس نژاد، و محمدرضا شهرکی، “بررسی اثر توام عصاره صبر زرد و گلیبن کلامید بر قندخون, تست های عملکرد کبد و لیپیدها در موش های صحرایی دیابتیک شده با استرپتوزوتوسین،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 9، no. 3(پی در پی 36)، pp. 185–194، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/70970/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button