مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,350
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

969
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بیوسنتز نانو ذرات نقره با استفاده از گیاهان شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) و نعناع (Mentha piperata) و بررسی اثر ضد میکروبی آن بر برخی باکتری های عامل پوسیدگی دندان

صفحات

 صفحه شروع 953 | صفحه پایان 968

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به گسترش نگران کننده مقاومت به عوامل ضد میکروبی کلاسیک, روش درمانی نوآورانه برای مبارزه با عوامل بیماریزای مقاوم به آنتی بیوتیک مانند ترکیبات مشتق شده از گیاهان و نانو ذرات ضروری به نظر می رسد. این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی نانو ذرات نقره بیوسنتز شده با استفاده از گیاهان شیرین بیان و نعناع بر برخی باکتری های عامل پوسیدگی دندان انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی در آزمایشگاه های شیمی و میکروبیولوژی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور در سال 1395, انجام شد. نانو ذرات نقره به روش زیستی با استفاده از عصاره های آبی گیاهان شیرین بیان و نعناع تولید شدند. نانو ذرات با روش های اسپکتروفتومتر, میکروسکوپ الکترونی روبشی (Scanning Electron Microscopy) مورد بررسی قرار گرفتند. به منظوربررسی اثر ضد باکتریایی نانو ذرات, 100 میکرولیتر از غلظت های 3.12, 6.25, 12.5, 25, 50, 100 و 200 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره, جهت آزمون میکروبراث دایلوشن استفاده شد. مقایسه نتایج میانگین دو نوع نانو ذره با استفاده از آزمون آماری Oneway ANOVA صورت گرفت. یافته ها: آنالیز طیف سنجی UV-Vis و وجود پیک در 430 نانومتر حاکی از سنتز زیستی این نانو ذرات در عصاره بود و عکس SEM, شکل نانو ذرات را کروی و میانگین اندازه آن ها را در حدود 55 نانومتر تعیین کرد. در بررسی اثر ضد میکروبی نانو ذرات بیوسنتز شده, نانو ذرات اثر ضد باکتریایی خوبی را علیه باکتری های مورد مطالعه نشان دادند. میزان MIC (Minimum inhibitory concentration) برای نانو ذرات بیوسنتز شده با عصاره شیرین بیان در برابر باکتری های Streptococcus mutans, Actinomyces viscosus و Lactobacillus rhamnosus به ترتیب 1.56, 6.25 و 50 میکروگرم بر میلی لیتر (p≤0.05) و میزان MIC برای نانو ذرات بیوسنتز شده با عصاره نعناع در برابر باکتری های ذکر شده به ترتیب 12.5, 12.5 و 200 میکروگرم بر میلی لیتر (p≤0.05) تعیین شد. نتیجه گیری: عصاره گیاهان به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات ثانویه فراوان, نقش احیاکنندگی و پایدارسازی نانو ذرات را ایفا می کنند. در این پژوهش, نانو ذرات نقره به خوبی توسط عصاره آبی گیاهان شیرین بیان و نعناع سنتز شدند و نانو ذرات سنتز شده فعالیت ضد باکتریایی خوبی را علیه باکتری های عامل پوسیدگی دندان مورد آزمون نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عمرانی، شکوفه، ژیانی، راحله، و دئفه جعفری، میلاد. (1396). بیوسنتز نانو ذرات نقره با استفاده از گیاهان شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) و نعناع (Mentha piperata) و بررسی اثر ضد میکروبی آن بر برخی باکتری های عامل پوسیدگی دندان. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 16(10 )، 953-968. SID. https://sid.ir/paper/70990/fa

    Vancouver: کپی

    عمرانی شکوفه، ژیانی راحله، دئفه جعفری میلاد. بیوسنتز نانو ذرات نقره با استفاده از گیاهان شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) و نعناع (Mentha piperata) و بررسی اثر ضد میکروبی آن بر برخی باکتری های عامل پوسیدگی دندان. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1396؛16(10 ):953-968. Available from: https://sid.ir/paper/70990/fa

    IEEE: کپی

    شکوفه عمرانی، راحله ژیانی، و میلاد دئفه جعفری، “بیوسنتز نانو ذرات نقره با استفاده از گیاهان شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) و نعناع (Mentha piperata) و بررسی اثر ضد میکروبی آن بر برخی باکتری های عامل پوسیدگی دندان،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 16، no. 10 ، pp. 953–968، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/70990/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button