مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,067
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

780
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فلوراید آب آشامیدنی مناطق روستایی شهرستان رفسنجان در بهار و تابستان 1394: یک گزارش کوتاه

صفحات

 صفحه شروع 675 | صفحه پایان 682

چکیده

 زمینه و هدف: غلظت 0.5-1.5 میلی گرم در لیتر فلوراید در آب آشامیدنی اثر مثبتی بر دندان ها جهت جلوگیری یا کاهش خطر پوسیدگی به دنبال دارد. در حال حاضر, فلوراید موردنیاز برای جلوگیری از پوسیدگی دندان در درجه اول از آب آشامیدنی تامین می گردد. این مطالعه با هدف بررسی میزان فلوراید آب آشامیدنی روستاهای شهرستان رفسنجان و مقایسه آن با استاندارد ملی و سازمان بهداشت جهانی انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی که در سال 1394 در روستاهای شهرستان رفسنجان انجام شد, به صورت سرشماری از تعداد 8 مخزن آب در دو فصل بهار و تابستان (هر فصل 8 نمونه و حجم هر نمونه یک لیتر بود) نمونه برداری انجام شد. جهت جمع آوری نمونه ها از ظروف پلاستیکی پلی اتیلنی یک لیتری استفاده شد. برای تعیین مقدار فلوراید, نمونه های آب با استفاده از روش SPADNS (6- Naphtalene Disulfonate, dihydroxy-3) Sodium2 (Parasulfophenylazo) مورد آزمایش قرار گرفت. آنالیز داده ها با کاربرد آمار توصیفی (انحراف معیار± میانگین) و تست t زوجی انجام شد.یافته ها: بالاترین میانگین مقدار فلوراید در فصل بهار (1.13 میلی گرم در لیتر) و در فصل تابستان (1.15 میلی گرم در لیتر) مربوط به مخزن احمدآباد دئفه بود و کمترین میانگین مقدار فلوراید در فصل بهار (0.30 میلی گرم در لیتر) و در فصل تابستان (0.48 میلی گرم در لیتر) مربوط به مخزن کبوترخان بود. میانگین مقدار فلوراید آب شرب روستاها در فصل بهار 0.71±0.21 میلی گرم در لیتر و در فصل تابستان 0.78±0.21 میلی گرم در لیتر بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (P=0.049).نتیجه گیری: در مجموع, میزان فلوراید آب شرب روستاهای شهرستان رفسنجان (به جز مخزن کبوترخان) در گستره استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و استاندارد ملی آب آشامیدنی قرار داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کامیاب، نازنین، خواجه حسینی، شیرین، و مبینی، محمد. (1395). بررسی میزان فلوراید آب آشامیدنی مناطق روستایی شهرستان رفسنجان در بهار و تابستان 1394: یک گزارش کوتاه. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 15(7)، 675-682. SID. https://sid.ir/paper/71241/fa

    Vancouver: کپی

    کامیاب نازنین، خواجه حسینی شیرین، مبینی محمد. بررسی میزان فلوراید آب آشامیدنی مناطق روستایی شهرستان رفسنجان در بهار و تابستان 1394: یک گزارش کوتاه. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1395؛15(7):675-682. Available from: https://sid.ir/paper/71241/fa

    IEEE: کپی

    نازنین کامیاب، شیرین خواجه حسینی، و محمد مبینی، “بررسی میزان فلوراید آب آشامیدنی مناطق روستایی شهرستان رفسنجان در بهار و تابستان 1394: یک گزارش کوتاه،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 15، no. 7، pp. 675–682، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71241/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button