مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی لیستریا مونوسیتوژن از پنیر با استفاده از روش غنی سازی در سرما و مشاهده باکتری در کشت سلولی هلا

صفحات

 صفحه شروع 82 | صفحه پایان 87

چکیده

 سابقه و هدف: لیستریا مونوسیتوژن از طریق غذاهای آلوده مانند پنیر, سبزیجات خام, سالاد آماده فروش و غیره به انسان انتقال می یابد. این باکتری قادر به رشد در خارج و در درون سلول می باشد. هدف از این مطالعه, ارائه روشی ساده و قابل اجرا جهت جداسازی این باکتری از پنیر و مشاهده آن در کشت سلولی هلا در زیر میکروسکوپ نوری بوده است.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, نمونه ای از پنیر تازه محلی در محیط کشت انتخابی غنی کننده همراه با عصاره مخمر کشت داده شد. پس از یک هفته نگهداری در یخچال (4 oC) و رقیق کردن آن با هیدروکسید پتاسیم, در محیط کشت انتخابی پالکام و لیستریا کشت داده شد. بعد از پیدایش کلنی ها, آزمایش های مختلف برای اثبات لیستریا مونوسیتوژن انجام گرفت و سپس, به کشت سلولی هلا وارد گردید و در فواصل زمانی مختلف (پس از 12, 24, 36 و 48 ساعت) به روش گیمسا, رنگ آمیزی و در زیر میکروسکوپ نوری مشاهده و عکسبرداری شد.یافته ها: این بررسی نشان داد که 9% از پنیرهای تازه محلی با لیستریا مونوسیتوژن آلوده بودند. عکس های گرفته شده توسط میکروسکوپ نوری نشان داد که این باکتری در رقت های بیش از 5×105 بعد از 24 ساعت قادر است به درون سلول هلا وارد شده و بعد از 48 ساعت, سلول را متلاشی سازد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که لیستریا مونوسیتوژن در برخی از پنیرهای آلوده محلی وجود دارد. آلودگی فرآورده های لبنی با لیستریا مونوسیتوژن می تواند در طی فرآیندهای تولید, حمل و نقل و توزیع رخ دهد. لذا ضروری است به علت گستردگی مصرف اینگونه فرآورده ها در کشور, توجه خاصی بر نحوه تولید و توزیع آنها مبذول گردد تا از شیوع لیستریوز در افراد مستعد جلوگیری گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، جمیله، وندیوسفی، جلیل، کارگر موخر، روحانی، و احمدی جبلی، محمد. (1382). جداسازی لیستریا مونوسیتوژن از پنیر با استفاده از روش غنی سازی در سرما و مشاهده باکتری در کشت سلولی هلا. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 2(2 (پی در پی 6))، 82-87. SID. https://sid.ir/paper/71486/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی جمیله، وندیوسفی جلیل، کارگر موخر روحانی، احمدی جبلی محمد. جداسازی لیستریا مونوسیتوژن از پنیر با استفاده از روش غنی سازی در سرما و مشاهده باکتری در کشت سلولی هلا. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1382؛2(2 (پی در پی 6)):82-87. Available from: https://sid.ir/paper/71486/fa

    IEEE: کپی

    جمیله نوروزی، جلیل وندیوسفی، روحانی کارگر موخر، و محمد احمدی جبلی، “جداسازی لیستریا مونوسیتوژن از پنیر با استفاده از روش غنی سازی در سرما و مشاهده باکتری در کشت سلولی هلا،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 2، no. 2 (پی در پی 6)، pp. 82–87، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71486/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button