Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,411
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

935
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر بکارگیری پوشش غذایی آلژینات سدیم حاوی آلفا توکوفرول در افزایش ماندگاری گوشت ماهی

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 24

چکیده

 ماهیان از جمله غذاهای فسادپذیر به شمار می آیند که از دلایل آن می توان به بالابودن میزان اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه در چربی ماهی و PH خنثی اشاره کرد. به این منظور از پوشش های خوراکی برای به تاخیر افتادن فساد و افزایش عمر نگهداری ماهی استفاده می شود. هدف از این تحقیق استفاده از آلژینات سدیم حاوی آنتی اکسیدان آلفا توکوفرول به منظور افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در دمای یخچال (4±2oC) می باشد. در این تحقیق فیله های ماهی قزل آلا به 6 گروه "تیمار شاهد, تیمار با پوشش آلژینات سدیم بدون آلفا توکوفرول, تیمار با پوشش آلژینات سدیم حاوی 0.5, 1, 1.5 و 3 % آلفا توکوفرول" تقسیم و بسته بندی و طی 16 روز در دمای یخچال نگهداری شد. پارامترهای "پراکسید" و "اسیدهای چرب آزاد" و "TBA" و "TVB-N" هر 4 روز به صورت دوره ای اندازه گیری شد. بر اساس نتایج آماری مقادیر تمامی شاخص ها با افزایش زمان نگهداری افزایش یافت و روند افزایشی در خصوص تیمار شاهد با شیب بیشتری نسبت به بقیه تیمارها بود. کم ترین میزان  TBAو TVB-N و PV مربوط به تیمار با پوشش آلژینات سدیم حاوی 3% آلفا توکوفرول بود. در خصوص شاخص FFA تیمار با پوشش آلژینات سدیم حاوی 1.5% آلفا توکوفرول دارای کم ترین میزان را در انتهای دوره نگهداری بود که با وجود اختلاف های جزیی بین تیمارهای مختلف در انتهای دوره نگهداری اختلاف معنی داری مشاهده نشد (P>0.05). طبق نتایج تحقق حاضر پوشش آلژینات سدیم حاوی آلفا توکوفرول باعث کاهش روند اکسیداسیون در فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در یخچال می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاک ترمنی، مرضیه، احسانی، علی، و قجربیگی، پیمان. (1395). بررسی تاثیر بکارگیری پوشش غذایی آلژینات سدیم حاوی آلفا توکوفرول در افزایش ماندگاری گوشت ماهی. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(61)، 17-24. SID. https://sid.ir/paper/71861/fa

    Vancouver: کپی

    پاک ترمنی مرضیه، احسانی علی، قجربیگی پیمان. بررسی تاثیر بکارگیری پوشش غذایی آلژینات سدیم حاوی آلفا توکوفرول در افزایش ماندگاری گوشت ماهی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(61):17-24. Available from: https://sid.ir/paper/71861/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه پاک ترمنی، علی احسانی، و پیمان قجربیگی، “بررسی تاثیر بکارگیری پوشش غذایی آلژینات سدیم حاوی آلفا توکوفرول در افزایش ماندگاری گوشت ماهی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 61، pp. 17–24، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71861/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا