مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,080
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

809
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تیمار آنزیمی سرد ترانس گلوتامیناز شیر بر ویژگی های بافت ماست

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 99

چکیده

 ژل پروتئین اساسا بوسیله برهم کنش های غیرکووالانسی ضعیف پایدار می شود. بکارگیری باندهای کووالانسی جدید سبب تشکیل ژل با خصوصیات و ساختار متفاوت می شود. استفاده از ترانس گلوتامیناز (TG) به منظور ایجاد باندهای کووالانسی در شیر و افزایش درجه پلیمریزاسیون به عنوان روشی کاربردی برای بهبود خواص بافتی و حسی ماست پیشنهاد شده است. بنابراین هدف از این مطالعه تیمار آنزیمی سرد شیر توسط ترانس گلوتامیناز و بررسی تاثیر آن بر ویژگی های بافت محصول می باشد. برای این منظور آنزیم ترانس گلوتامیناز در چهار سطح غلظت (0, 0.01, 0.02 و 0.03 درصد) و در سه زمان فعالیت (12, 24 و 48 ساعت) در دمای 5oC بکار برده شد. نتایج به دست آمده نشان داد تیمار شیر بوسیله آنزیم TG و همچنین افزایش زمان نگهداری سبب بهبود ویژگی های بافتی, افزایش ویسکوزیته و کاهش آب اندازی ماست شد. تمامی سطوح غلظت آنزیم از نظر بافت و قوام کیفیت بسیار بالاتری نسبت به نمونه شاهد (فاقد آنزیم) داشتند و حتی استفاده مقدار 0.01 درصد آنزیم سبب گردید مقدار سفتی به طور معنی دار از0.096  به 0.131 گرم و قوام از 0.872 به 1.049 گرم بر ثانیه افزایش یابد. در میان 10 نمونه ماست تولید شده, نمونه تیمار شده با 0.03 درصد آنزیم به مدت 48 ساعت دارای بیشترین سفتی و قوام بود و میانگین آن در طی 20 روز نگهداری به ترتیب 0.204 گرم و 1.645 گرم بر ثانیه گزارش گردید. در هرحال, بر اساس نتایج به دست آمده ویسکوزیته نمونه تیمار شده با 0.03 درصد آنزیم به مدت 24 ساعت (24.32 پاسکال ثانیه) به طور معنی داری بالاتر از بقیه نمونه ها بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوینده، حسین، محمودی، رضوانه، سمواتی، وحید، و حجتی، محمد. (1394). تاثیر تیمار آنزیمی سرد ترانس گلوتامیناز شیر بر ویژگی های بافت ماست. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(1 (ویژه نامه))، 91-99. SID. https://sid.ir/paper/72172/fa

    Vancouver: کپی

    جوینده حسین، محمودی رضوانه، سمواتی وحید، حجتی محمد. تاثیر تیمار آنزیمی سرد ترانس گلوتامیناز شیر بر ویژگی های بافت ماست. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛13(1 (ویژه نامه)):91-99. Available from: https://sid.ir/paper/72172/fa

    IEEE: کپی

    حسین جوینده، رضوانه محمودی، وحید سمواتی، و محمد حجتی، “تاثیر تیمار آنزیمی سرد ترانس گلوتامیناز شیر بر ویژگی های بافت ماست،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 1 (ویژه نامه)، pp. 91–99، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72172/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button