مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,188
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

660
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد آفلاتوکسین زایی عصاره آویشن شیرازی Zataria) multiflora) در مغز پسته پوشش یافته با کنسانتره پروتئینی آب پنیر (WPC)

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 19

چکیده

 برای پوشش دهی خوراکی مغز پسته رقم اکبری دامغان از پلیمر طبیعی بر پایه کنسانتره پروتئین آب پنیر همراه با عصاره آویشن شیرازی (Zataria multiflora) استفاده گردید. غلظت کمینه ممانعت کنندگی و غلظت کمینه کشندگی اسانس آویشن شیرازی بر علیه قارچ آسپرژیلوس فلاووس با بررسی مهار رشد قارچ در سطح محیط کشت از طریق تاثیر عصاره به طور مستقیم (روش چاهک) انجام شد. برای مطالعه تاثیر اسانس آویشن شیرازی بر روی آسپرژیلوس فلاووس در مغز پسته از مقادیر 100, 500, 1000, 1500, 2000, 2500, 3000, 3500, 4000, 5000 و 5500 پی پی ام عصاره در ترکیب پوشش خوراکی مغز پسته استفاده شد و میزان مهار گسترش رشد دیسک تلقیح شده حاوی کشت نه روزه قارچ بر روی پسته های پوشش دیده اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که آسپرژیلوس فلاووس در غلظت های کمتر از 4000 پی پی ام عصاره الکلی آویشن شیرازی رشد نمود. افزایش میزان غلظت عصاره در پوشش منجر به کاهش معنی دار رشد قارچ تلقیح شده گردید. در ادامه میزان بازدارندگی غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی در ترکیب پوشش مغز پسته بر روی تولید سموم آفلاتوکسین های B1, B2,G1  و G2 توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) بررسی و نتایج نشان داد که مقادیر بالاتر از 4000 ppm عصاره آویشن شیرازی در پوشش خوراکی کنسانتره پروتئینی آب پنیر باعث جلوگیری از تولید آفلاتوکسین در مغز پسته گردید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توکلی پور، حمید، جوانمردداخلی، مجید، و زیرجانی، لیلا. (1391). اثر ضد آفلاتوکسین زایی عصاره آویشن شیرازی Zataria) multiflora) در مغز پسته پوشش یافته با کنسانتره پروتئینی آب پنیر (WPC). علوم و صنایع غذایی ایران، 9(36)، 11-19. SID. https://sid.ir/paper/72526/fa

    Vancouver: کپی

    توکلی پور حمید، جوانمردداخلی مجید، زیرجانی لیلا. اثر ضد آفلاتوکسین زایی عصاره آویشن شیرازی Zataria) multiflora) در مغز پسته پوشش یافته با کنسانتره پروتئینی آب پنیر (WPC). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛9(36):11-19. Available from: https://sid.ir/paper/72526/fa

    IEEE: کپی

    حمید توکلی پور، مجید جوانمردداخلی، و لیلا زیرجانی، “اثر ضد آفلاتوکسین زایی عصاره آویشن شیرازی Zataria) multiflora) در مغز پسته پوشش یافته با کنسانتره پروتئینی آب پنیر (WPC)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 36، pp. 11–19، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72526/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button