مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نوع و غلظت مواد دیواره بر خصوصیات نانوکپسول و میکروکپسول های روغن ماهی کیلکا با استفاده از صمغ دانه شاهی و زانتان

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 121

چکیده

روغن ماهی کیلکا به دلیل دارا بودن مقادیر بالای اسیدهای چرب غیر اشباع به میزان زیادی مستعد اکسیداسیون است. یکی از روش هایی که جهت محافظت روغن های غیر اشباع از آسیب های محیطی استفاده می شود فرآیند ریزپوشانی است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر نوع و غلظت مواد دیواره بر خصوصیات روغن ماهی کیلکا ریزپوشانی شده بود. ترکیب زانتان: صمغ دانه شاهی در نسبت های 100: 0, 50: 50 و 0: 100 به عنوان فاز پیوسته امولسیون استفاده شد. غلظت مواد جامد در محلول تشکیل دهنده پوشش کپسول 30, 40 و 50 درصد انتخاب شد. برای تولید نانوامولسیون از دستگاه هموژنایزر اولتراتوراکس و برای تولید میکروامولسیون از دستگاه هموژنایزر با فشار بالا استفاده شد. نتایج نشان داد کپسول های تهیه شده با پوشش ترکیبی در همه غلظت ها, کپسول با دیواره زانتان در غلظت 40 و 50 درصد و کپسول با دیواره صمغ شاهی در غلظت 30 درصد اندازه نانو (زیر 100 نانومتر) داشتند. میکروکپسول ها اندازه زیر 10 میکرومتر داشتند. پتانسیل زتا برای میکروکپسول ها و نانوکپسول های بدست آمده منفی بود و کمترین و بیشترین پتانسیل زتا به ترتیب مربوط به کپسول های با دیواره ترکیبی و کپسول های با دیواره صمغ شاهی بود. نانوکپسول ها نسبت به میکروکپسول ها راندمان بالاتری در ریزپوشانی روغن ماهی کیلکا نشان دادند. نتایج این تحقیق استفاده از میکروکپسول روغن ماهی با غلظت دیواره 40% صمغ شاهی, نانو کپسول روغن ماهی با غلظت دیواره 40% صمغ دانه شاهی: زانتان و نانو کپسول روغن ماهی با غلظت دیواره 30% صمغ زانتان را به علت خصوصیات مناسب جهت نگهداری روغن توصیه می نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقصودی، سارا، اسماعیل زاده کناری، رضا، و فرهمندفر، رضا. (1398). بررسی تاثیر نوع و غلظت مواد دیواره بر خصوصیات نانوکپسول و میکروکپسول های روغن ماهی کیلکا با استفاده از صمغ دانه شاهی و زانتان. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(88 )، 109-121. SID. https://sid.ir/paper/72787/fa

    Vancouver: کپی

    مقصودی سارا، اسماعیل زاده کناری رضا، فرهمندفر رضا. بررسی تاثیر نوع و غلظت مواد دیواره بر خصوصیات نانوکپسول و میکروکپسول های روغن ماهی کیلکا با استفاده از صمغ دانه شاهی و زانتان. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(88 ):109-121. Available from: https://sid.ir/paper/72787/fa

    IEEE: کپی

    سارا مقصودی، رضا اسماعیل زاده کناری، و رضا فرهمندفر، “بررسی تاثیر نوع و غلظت مواد دیواره بر خصوصیات نانوکپسول و میکروکپسول های روغن ماهی کیلکا با استفاده از صمغ دانه شاهی و زانتان،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 88 ، pp. 109–121، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72787/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button