مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,819
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

880
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی آلوئه ورا (Aloe vera) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر روی باکتری های عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 20

چکیده

 سابقه و هدف: درمان دارویی پوسیدگی دندان احتمال واکنش های آلرژیک را تسهیل و مقاومت میکروبها به آنتی بیوتیکها را افزایش می دهد. این مطالعه به منظور بررسی اثرات ضدمیکروبی و تعیین ترکیبات فنلی موجود در عصاره هیدروالکلی آلوئه ورا و شیرین بیان بر روی چهار باکتری عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.مواد و روش ها: دراین مطالعه تجربی, عصاره هیدروالکلی برگ آلوئه ورا و ریشه شیرین بیان به روش پرکولاسیون تهیه و پس ازتهیه سویه های استاندارد استرپتوکوکوس موتانس, استرپتوکوکوس سالیواریوس, استرپتوکوکوس سانگوئیس, اکتینومایسس ویسکوزوس و اثر ضد باکتریایی عصاره ها به روش میکروبراث دایلوشن تعیین گردید. همچنین غلظت ترکیبات فنلی, فلاونوئیدی و فلاونولی موجود در عصاره این دو گیاه به روش OD متری تعیین گردید.یافته ها: غلظت فنل تام, فلاونول و فلاونوئیدها عصاره آلوئه ورا بترتیب 37, 3 و10 میلیگرم/گرم و در عصاره شیرین بیان بترتیب 36, 78 و 14 میلیگرم/گرم بود. میزان MIC و MBC عصاره شیرین بیان برای استرپتوکوکوس موتانس به ترتیب 0.5 و 1, استرپتوکوکوس سالیواریوس به ترتیب 0.25 و 0.5, استرپتوکوکوس سانگوئیس به ترتیب 0.125 و 0.5 و اکتینومایس ویسکوزوس به ترتیب 0.25 و 0.5 میلیگرم/میلی لیتر محاسبه شد. میزان MIC و MBC عصاره آلوئه ورا استرپتوکوکوس موتانس بترتیب 4 و 16, استرپتوکوکوس سالیواریوس بترتیب 0.5 و 2, استرپتوکوکوس سانگوئیس بترتیب 1 و4و اکتینومایسس ویسکوزوس به ترتیب1و2 میلیگرم/ میلی لیتر محاسبه گردید. MIC و MBC عصاره آلوئه ورا (4 و 16 میلیگرم/میلی لیتر) به طور معنی داری بیشتر از عصاره شیرین بیان (0.5 و1 میلیگرم/میلی لیتر) بود (p<0.05).نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره شیرین بیان با دارا بودن ترکیبات فنلی بیشتر نسبت به عصاره آلوئه ورا اثر ضد میکروبی روی باکتریهای مورد مطالعه داشته و مقاومت استرپتوکوکوس موتانس در مقابل عصاره های این دو گیاه بیش از 3 باکتری دیگر بوده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برجیان بروجنی، سیف اله، کاوه باباحیدری، الهام، مرتضایی، سیف اله، کریمیان، مسلم، شیرزاد، مهسا، و ولیدی، مجید. (1395). بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی آلوئه ورا (Aloe vera) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر روی باکتری های عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 18(4)، 14-20. SID. https://sid.ir/paper/73045/fa

    Vancouver: کپی

    برجیان بروجنی سیف اله، کاوه باباحیدری الهام، مرتضایی سیف اله، کریمیان مسلم، شیرزاد مهسا، ولیدی مجید. بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی آلوئه ورا (Aloe vera) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر روی باکتری های عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1395؛18(4):14-20. Available from: https://sid.ir/paper/73045/fa

    IEEE: کپی

    سیف اله برجیان بروجنی، الهام کاوه باباحیدری، سیف اله مرتضایی، مسلم کریمیان، مهسا شیرزاد، و مجید ولیدی، “بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی آلوئه ورا (Aloe vera) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر روی باکتری های عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 18، no. 4، pp. 14–20، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73045/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button