مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

10,040
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

335
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف سماق (Rhus coriaria) همراه غذای پرکلسترول بر برخی فاکتورهای آترواسکلروز در خرگوش

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 45

چکیده

 سابقه و هدف: مصرف غذاهای پرچرب باعث افزایش ناگهانی چربیهای خون, استرس اکسیداتیو و تغییرات حاد در عملکرد سلولهای آندوتلیال میشود. با توجه به خواص آنتی اکسیدانی سماق, این تحقیق با هدف تعیین تاثیر سماق بر برخی عوامل آترواسکلروز ناشی از استرس غذائی پرچرب در خرگوشهای هایپرکلسترولمیک صورت گرفته است.مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی 24 خرگوش نر نیوزیلندی که به طور تصادفی به 3 گروه 8 تایی رژیم معمولی, رژیم پرکلسترول (1%) و رژیم پرکلسترول همراه با 2% پودر سماق (افزوده شده به غذای مصرفی) تقسیم شدند, انجام گردید. فاکتورهای استرس اکسیداتیو و موثر بر آترواسکلروز از جمله گلوکز, توتال کلسترول, تری گلیسرید (TG), آپولیپوپروتئین B ((ApoB, لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL-C), نیترات, نیتریت, فیبرینوژن و فاکتور هفت و همچنین ترانس آمینازهای کبدی (ALT, AST), قبل از آزمایش و سه ساعت پس از تیمار در همه گروهها اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه شدند.یافته ها: مصرف غذای حاوی 1% کلسترول باعث افزایش توتال کلسترول, فیبرینوژن, تری گلیسرید, گلوکز, نیترات, LDL-C و آنزیم های کبدی ALTو AST شد (0.05>p). مصرف پودر سماق کاهش معنی داری را در سطح گلوکز (30.15%), LDL-C (%58.17), توتال کلسترول (29.5%), آنزیمهای کبدی (ALT, AST) (به ترتیب 20.55% و 17.46%) و فیبرینوژن (17.92%) نسبت به گروه پرکلسترول نشان داد (0.05>p) ولی تغییر معنی داری بر روی تری گلیسرید, فاکتور هفت, نیتریت, نیترات و آپولیپوپروتئین B ایجاد نکرد.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مصرف سماق همراه غذا, اثر مفید بر برخی ریسک فاکتورهای آترواسکلروز و استرس اکسیداتیو و آنزیمهای کبدی ناشی از مصرف غذای پرچرب دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سترکی، محبوبه، رفیعیان، محمود، حیدریان، اسفندیار، قطره، کیهان، شاهین فرد، نجمه، انصاری، رویا، و فروزنده، زهرا. (1391). اثر مصرف سماق (Rhus coriaria) همراه غذای پرکلسترول بر برخی فاکتورهای آترواسکلروز در خرگوش. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 14(3 (پی در پی 66))، 38-45. SID. https://sid.ir/paper/73518/fa

    Vancouver: کپی

    سترکی محبوبه، رفیعیان محمود، حیدریان اسفندیار، قطره کیهان، شاهین فرد نجمه، انصاری رویا، فروزنده زهرا. اثر مصرف سماق (Rhus coriaria) همراه غذای پرکلسترول بر برخی فاکتورهای آترواسکلروز در خرگوش. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1391؛14(3 (پی در پی 66)):38-45. Available from: https://sid.ir/paper/73518/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه سترکی، محمود رفیعیان، اسفندیار حیدریان، کیهان قطره، نجمه شاهین فرد، رویا انصاری، و زهرا فروزنده، “اثر مصرف سماق (Rhus coriaria) همراه غذای پرکلسترول بر برخی فاکتورهای آترواسکلروز در خرگوش،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 14، no. 3 (پی در پی 66)، pp. 38–45، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73518/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button