مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,094
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نوشیدنی های رایج در کودکان بر روی ثبات رنگ کامپوزیت های میکروهیبرید و نانوهیبرید

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 176

چکیده

 مقدمه: با وجود پیشرفت های زیاد در ساخت کامپوزیت های دندانی, ثبات رنگ آنها هنوز هم یک مشکل اساسی محسوب می گردد. به خصوص این که در دندانپزشکی کودکان غیر از مشکلات مربوط به زیبایی و تحمیل هزینه اضافی, مساله ویزیت های مکرر اطفال به دلیل مشکلات کنترل رفتاری آن ها, اهمیت بسیار دارد. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی تاثیر نوشیدنی های رایج کودکان روی ثبات رنگ دو نوع کامپوزیت میکروهیبرید و نانوهیبرید بود.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, 80 نمونه دیسکی شکل با ضخامت 2 و قطر 10 میلی متر از دو کامپوزیت میکروهیبرید Point 4 (Kerr) و نانوهیبرید Herculite XRV Ultra (Kerr) تهیه شد (دو گروه 40 تایی). سپس نمونه های هر گروه به 5 زیرگروه 8 تایی تقسیم شده و به مدت 10 روز روزانه 4 ساعت در 5 محلول آب پرتقال, آب انگور قرمز, نوشابه زرد, شیرکاکائو و آب مقطر (گروه کنترل) غوطه ور شدند. رنگ نمونه ها با یک اسپکتروفوتومتر انعکاسی با استفاده از فضای رنگ CIE lab, در ابتدای کار و بعد از رنگ پذیری اندازه گیری شد. نتایج توسط آزمون 2-Way-ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: آزمون آنالیز واریانس دوطرفه (2-Way-ANOVA) نشان داد که تفاوت آماری معنی داری بین دو نوع کامپوزیت میکروهیبرید (P4) و نانوهیبرید (HCU) از لحاظ میزان رنگ پذیری در محیط های رنگی مذکور وجود نداشت (P=0.29 و F=1.13). به علاوه با استفاده از آزمون واریانس دوطرفه مشخص گردید که نوع نوشیدنی (نوع محیط های رنگی) تاثیر قابل توجهی بر میزان رنگ پذیری مواد داشت (P<0.001, F=10.73).نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر نمی رسد که نانوکامپوزیت های جدید مزیت چندانی در مقایسه با میکروهیبریدها در زمینه مقاومت به رنگ پذیری داشته باشند. به علاوه با توجه به نتایج حاصل, مصرف نوشیدنی های رنگی به ویژه آب انگور و شیرکاکائو در چند روز اول پس از ترمیم کامپوزیت توصیه نمی شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظاهری، رومینا، مالکی پور، محمدرضا، صدیقی، حسام الدین، و سخاوتی، هاجر. (1392). تاثیر نوشیدنی های رایج در کودکان بر روی ثبات رنگ کامپوزیت های میکروهیبرید و نانوهیبرید. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 37(2 (پیاپی 85))، 163-176. SID. https://sid.ir/paper/74089/fa

    Vancouver: کپی

    مظاهری رومینا، مالکی پور محمدرضا، صدیقی حسام الدین، سخاوتی هاجر. تاثیر نوشیدنی های رایج در کودکان بر روی ثبات رنگ کامپوزیت های میکروهیبرید و نانوهیبرید. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1392؛37(2 (پیاپی 85)):163-176. Available from: https://sid.ir/paper/74089/fa

    IEEE: کپی

    رومینا مظاهری، محمدرضا مالکی پور، حسام الدین صدیقی، و هاجر سخاوتی، “تاثیر نوشیدنی های رایج در کودکان بر روی ثبات رنگ کامپوزیت های میکروهیبرید و نانوهیبرید،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 37، no. 2 (پیاپی 85)، pp. 163–176، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74089/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button