مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

759
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر آدامس حاوی کلپوره بر کاهش میزان استرپتوکوک موتانس بزاق

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 150

چکیده

 مقدمه: در مطالعات متعددی اثر ضدباکتری عصاره گیاه کلپوره (Teucrium polium) گزارش شده است. هدف از تحقیق حاضر, تعیین اثر آدامس حاوی عصاره آبی گیاه دارویی کلپوره بر تعداد استرپتوکوک موتانس بزاق بود. مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی دوسویه کور, تعداد 20 دانشجوی دندانپزشکی به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول, آدامس حاوی عصاره آبی گیاه کلپوره دریافت نمودند. گروه دوم, آدامس بدون عصاره گیاه کلپوره دریافت نمودند. هر فرد به مدت سه هفته و هر روز سه بار بعد از هر وعده غذایی, آدامسها را به مدت 20 دقیقه استفاده کردند. نمونه بزاق غیر تحریکی افراد در شروع آزمایش و قبل از مصرف آدامسها و یک روز پس از مصرف آدامس نهایی و اتمام دوره جمع آوری شد. برای تعیین میزان باکتری از روش qPCR استفاده شد. مقایسه میزان کلونیزاسیون استرپتوکوک موتانس بین گروهها با استفاده از آزمون T و نرم افزار SPSS نسخه 21 انجام گرفت. (05/0= α ) یافته ها: دو گروه مورد بررسی از نظر تعداد کلونیهای استرپتوکوک موتانس قبل از مصرف آدامس اختلاف آماری معنیداری با یکدیگر نداشتند (05/0P>). مصرف آدامس حاوی کلپوره در مقایسه با آدامس دارونما به طور معنی داری باعث کاهش تعداد کلونیهای استرپتوکوک موتانس گردید (002/0=P). نتیجه گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که آدامس حاوی عصاره آبی کلپوره میزان کلونیزاسیون استرپتوکوک موتانس را در بزاق انسان به طور قابل توجهی کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خرمیان طوسی، سمیه، جعفری، احمد، مرعشی، سیدمحمودامین، فرامرزی زنیکنام، سالومه، و فرید، ملیحه. (1397). تأثیر آدامس حاوی کلپوره بر کاهش میزان استرپتوکوک موتانس بزاق. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 42(2 )، 141-150. SID. https://sid.ir/paper/74136/fa

    Vancouver: کپی

    خرمیان طوسی سمیه، جعفری احمد، مرعشی سیدمحمودامین، فرامرزی زنیکنام سالومه، فرید ملیحه. تأثیر آدامس حاوی کلپوره بر کاهش میزان استرپتوکوک موتانس بزاق. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1397؛42(2 ):141-150. Available from: https://sid.ir/paper/74136/fa

    IEEE: کپی

    سمیه خرمیان طوسی، احمد جعفری، سیدمحمودامین مرعشی، سالومه فرامرزی زنیکنام، و ملیحه فرید، “تأثیر آدامس حاوی کلپوره بر کاهش میزان استرپتوکوک موتانس بزاق،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 42، no. 2 ، pp. 141–150، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74136/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button