مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,264
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

311
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدباکتریال غلظت ‏های مختلف عصاره گیاه مورد بر برخی از باکتری ‏های حفره دهان در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 130

چکیده

 مقدمه: میکروارگانسیم ‏ها از جمله عوامل اصلی بیماری‏ های پریودنتال و پوسیدگی دندانی می ‏باشند. در سال‏ های اخیر, استفاده از گیاهان دارویی به عنوان درمان کمکی در کنار حذف عوامل باکتریال به روش مکانیکی در نظر گرفته شده است. از این رو, هدف از انجام این مطالعه بررسی ضدباکتریال عصاره گیاه مورد بر روی باکتری ‏های شایع موجود در دهان بود.مواد و روش ‏ها: این مطالعه آزمایشگاهی بر روی 9 سوش باکتری انجام شد. هر سوش در محیط‏ های آگار خوندار وMular Hintone  کشت داده شد. دیسک ‏های کاغذی به قطر 6mm آغشته به عصاره گیاه مورد با 4 غلظت‏ مختلف بر روی محیط کشت هر یک از باکتری ‏ها قرار داده شدند و بعد از 24 ساعت قطر هاله عدم رشد اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون‏ های آماری ANOVA و Tukey HSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته‏ ها: نتایج این مطالعه نشان داد که قطر هاله عدم رشد برای باکتری ‏های استرپتوکوکوس سالیواریس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس در غلظت ‏های مختلف عصاره گیاه مورد از نظر آماری تفاوت معنی‏ داری نداشت. بزرگترین قطر هاله عدم رشد برای استرپتوکوکوس سانگوئیس, استرپتوکوکوس موتانس و دیفتروئید, در غلظت %2.5 و برای لاکتوباسیل در غلظت %1 و برای استافیلوکوکوس آرئوس در غلظت ‏های %1 و %2.5 و برای سودوموناس آئروژنوزا در غلظت %2.5 مشاهده گردید و کمترین قطر هاله عدم رشد مربوط به لاکتوباسیل در غلظت %5 بود. بیشترین حساسیت به عصاره گیاه مورد در غلظت %2.5 و کمترین حساسیت در غلظت ‏های %0.5 و %5 مشاهده شد.نتیجه گیری: عصاره مورد با غلظت ‏های مختلف دارای اثرات متفاوت بر روی باکتری ‏های تحت مطالعه بود. بیشترین اثربخشی عصاره گیاه مورد بر باکتری‏ های سودوموناس آئروژینوزا در غلظت %2.5 با قطر هاله عدم رشد حدود 16 میلی ‏متر و همچنین کمترین اثربخشی عصاره گیاه مورد در غلظت %5 بر لاکتوباسیل با قطر هاله عدم رشد حدود 6 میلی ‏متر بوده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هوشمند، بهزاد، مرتضوی، حامد، علیخانی، یوسف، عبدالصمدی، حمیدرضا، احمدی متمایل، فاطمه، و زارع محمودآبادی، رضا. (1390). بررسی اثر ضدباکتریال غلظت ‏های مختلف عصاره گیاه مورد بر برخی از باکتری ‏های حفره دهان در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 35(2 (پیاپی 77))، 123-130. SID. https://sid.ir/paper/74159/fa

    Vancouver: کپی

    هوشمند بهزاد، مرتضوی حامد، علیخانی یوسف، عبدالصمدی حمیدرضا، احمدی متمایل فاطمه، زارع محمودآبادی رضا. بررسی اثر ضدباکتریال غلظت ‏های مختلف عصاره گیاه مورد بر برخی از باکتری ‏های حفره دهان در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1390؛35(2 (پیاپی 77)):123-130. Available from: https://sid.ir/paper/74159/fa

    IEEE: کپی

    بهزاد هوشمند، حامد مرتضوی، یوسف علیخانی، حمیدرضا عبدالصمدی، فاطمه احمدی متمایل، و رضا زارع محمودآبادی، “بررسی اثر ضدباکتریال غلظت ‏های مختلف عصاره گیاه مورد بر برخی از باکتری ‏های حفره دهان در شرایط آزمایشگاهی،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 35، no. 2 (پیاپی 77)، pp. 123–130، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74159/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button