مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,288
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رژیم غذایی کودکان پیش دبستانی شهر مشهد و ارتباط آن با شاخص سلامت دهان و دندان در سال 1384

صفحات

 صفحه شروع 209 | صفحه پایان 216

چکیده

 مقدمه: انسان جهت تامین انرژی, رشد و بقای بافتها به مواد مغذی نیاز دارد. الگوی تغذیه ای صحیح می تواند در کودکی پایه گذاری شود و نه تنها رشد و تکامل فیزیکی کودک بلکه سلامت مطلوب دهان را فراهم سازد. هدف از این تحقیق تجزیه و تحلیل رژیم غذایی کودکان پیش دبستانی شهر مشهد و ارتباط آن با شاخص های سلامت دندانی در سال 1384 بود. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی 191 کودک دختر و پسر 5-6 ساله کودکستانهای شهر مشهد بر اساس نمونه گیری تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. جهت رژیم غذایی کودکان از تاریخچه غذایی 3 روزه و جهت آنالیز آن از هرم راهنمای غذایی و نوع مواد مصرفی استفاده گردید. در این کودکان شاخص سلامت دندانی (dmft) نیز تعیین شد. در این مطالعه رابطه ها با استفاده از آزمونهای Friedman, Wilcoxon, Pearson Correlation, Kruskal Wallis و Mann Whitney مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: حدود %59.2 کودکان مورد مطالعه میزان توصیه شده گوشت/ حبوبات را مصرف نموده بودند. از نظر مصرف لبنیات %47.1, میوه ها%49.2  و سبزیجات %1.6 میزان توصیه شده را رعایت نموده بودند. در مورد مصرف غلات که بیشترین میزان مصرف را در هرم راهنمای غذایی به خود اختصاص داده است, تنها %24.6 از کودکان مورد مطالعه مصرفی در حدود استاندارد را داشتند. در مقایسه مصرف پنج گروه مواد غذایی اصلی در بین افراد مورد مطالعه, مصرف گوشت و حبوبات وضعیت خوبی را نشان داد ولی از نظر مصرف سبزیجات وضعیت بسیار نامطلوب بود (P<0.001). میانگین و انحراف معیار dmft در افراد تحت مطالعه 4.50±4.05 بود. در مورد رابطه تغذیه با شاخص dmft در هیچکدام از پنج دسته مواد غذایی اصلی رابطه معنی داری مشاهده نشد ولی مصرف چربی و پروتئین رابطه معکوس و معنی داری را با میزان پوسیدگی (d) و شاخص dmft نشان داد (P<0.05).نتیجه گیری: در مطالعه حاضر بطور مقطعی ارتباط مشخصی بین شاخص سلامت دندانی (dmft) و مصرف چربی و پروتئین مشاهده شد, هرچند تاثیر تغذیه در سلامت دهان و دندان امری بطئی و درازمدت می باشد. لذا مطالعات طولی در این زمینه توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طالبی، مریم، مکارم، عباس، مظهری، فاطمه، و موحدیان، نجمه. (1386). بررسی رژیم غذایی کودکان پیش دبستانی شهر مشهد و ارتباط آن با شاخص سلامت دهان و دندان در سال 1384. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 31(3)، 209-216. SID. https://sid.ir/paper/74241/fa

    Vancouver: کپی

    طالبی مریم، مکارم عباس، مظهری فاطمه، موحدیان نجمه. بررسی رژیم غذایی کودکان پیش دبستانی شهر مشهد و ارتباط آن با شاخص سلامت دهان و دندان در سال 1384. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1386؛31(3):209-216. Available from: https://sid.ir/paper/74241/fa

    IEEE: کپی

    مریم طالبی، عباس مکارم، فاطمه مظهری، و نجمه موحدیان، “بررسی رژیم غذایی کودکان پیش دبستانی شهر مشهد و ارتباط آن با شاخص سلامت دهان و دندان در سال 1384،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 31، no. 3، pp. 209–216، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74241/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button