مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

866
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ویتامین C بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق در افراد سالم غیرسیگاری

صفحات

 صفحه شروع 304 | صفحه پایان 311

چکیده

 مقدمه: سیستم آنتی اکسیدان از مهم ترین مکانیسم های دفاعی بزاق علیه رادیکال های آزاد است. یکی از مهم ترین عوامل آنتی اکسیدانی, ویتامین C است که در درمان و جلوگیری از استرس اکسیداتیو موثر می باشد. با توجه به تاثیر عوامل محیطی, ژنتیکی و تغذیه ای بر تعادل بین تولید و دفع رادیکال های آزاد, مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر ویتامین C بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی بزاق در افراد غیرسیگاری انجام شد. مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده بود که بر روی 60 فرد سالم غیرسیگاری مراجعه کننده به کلینیک دندان پزشکی رفسنجان در سال 1396 انجام شد. پس از تقسیم تصادفی افراد به سه گروه, به گروه اول و دوم به ترتیب 1000 و 500 میلی گرم قرص جوشان ویتامین C, به مدت سه هفته داده شد. گروه سوم هیچ گونه مکمل ویتامین C دریافت نکرد. ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق, قبل و سه هفته پس از مداخله, به وسیله کیت سنجش آنتی اکسیدان و دستگاه ELISA Reader اندازه گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t زوجی, آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی دانکن استفاده شد. یافته ها: آزمون مقایسات چندگانه دانکن نشان داد که میانگین تغییرات (افزایش) ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق در گروه دریافت کننده 500 و 1000 میلی گرم ویتامین C دارای اختلاف معنی دار نبود (05/0P). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که استفاده از ویتامین Cبه عنوان یک عامل آنتی اکسیدان, باعث افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کامیاب، نازنین، شیخ فتح الهی، محمود، عدالت، معصومه، و موردویی، زهره. (1398). تاثیر ویتامین C بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق در افراد سالم غیرسیگاری. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 43(3 )، 304-311. SID. https://sid.ir/paper/74307/fa

    Vancouver: کپی

    کامیاب نازنین، شیخ فتح الهی محمود، عدالت معصومه، موردویی زهره. تاثیر ویتامین C بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق در افراد سالم غیرسیگاری. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1398؛43(3 ):304-311. Available from: https://sid.ir/paper/74307/fa

    IEEE: کپی

    نازنین کامیاب، محمود شیخ فتح الهی، معصومه عدالت، و زهره موردویی، “تاثیر ویتامین C بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق در افراد سالم غیرسیگاری،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 43، no. 3 ، pp. 304–311، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74307/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button