مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

836
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات ریزسختی مینای دندان شیری متعاقب کاربرد خمیردندان های کرست و پونه کودکان (مطالعه آزمایشگاهی)

صفحات

 صفحه شروع 277 | صفحه پایان 284

چکیده

 مقدمه: خمیردندان های حاوی فلوراید تاثیر ضدپوسیدگی پذیرفته شده ای دارند, همچنین در عین حال عامل خطر بالقوه ای برای ایجاد فلوروزیس دندانی در کودکان کم سن و سال هستند. خمیردندان های با غلظت مناسب برای کودکان ایمن تر هستند. هدف از این مطالعه مقایسه تغییرات ریزسختی مینا متعاقب کاربرد خمیر دندان کرست ppm 1100 و کرست ppm 500 و پونه ppm 500 و پونه بدون فلوراید می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی - آزمایشگاهی پنجاه و شش دندان ثنایای شیری توسط چسب اپوکسی در استوانه های مکعبی مانت گردیدند. در ابتدا ریزسختی اولیه در فواصل 1500 و 1000 و 500 میکرومتری و اندازه گیری میانگین ریزسختی مینا به کمک دستگاه Buhler بر اساس واحد ویکرز به طور اتفاقی به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. سپس هر گروه تحت تاثیر محلول دمینرالیزاسیون و چرخه PH-Cycling و سوسپانسیون های خمیردندان ها قرار گرفتند. مجددا ریزسختی مینا بعد از دمینرالیزاسیون و بعد از در معرض سوسپانسیون های خمیردندان اندازه گیری شد. میانگین و انحراف معیار و درصد تغییرات ریزسختی با کمک نرم افزار SPSS و مقایسه آنها از طریق آزمون های Paired t-test, ANOVA و Tukey انجام گردید.یافته ها: میانگین و انحراف معیار ریزسختی اولیه قبل از آزمایش 341±29 و میانگین و انحراف معیار نهایی ریزسختی مینا در گروه های خمیردندان کرست 1100 و کرست 500 و پونه 500 و پونه بدون فلوراید به ترتیب 5.6±258, 9.3±241, 7.6±248, 7.4±238 و متوسط درصد تغییرات ریزسختی مینا به ترتیب 45.4, 28.6, 35.4 و 23.7 بدست آمد.نتیجه گیری: متوسط درصد تغییرات ریزسختی خمیردندان های کرست ppm 500 و پونه ppm 500 تفاوت معنی داری نداشتند. تفاوت میانگین ریزسختی مینا بعد از کاربرد خمیردندان های کرست ppm 500 و پونه ppm 500 و پونه بدون فلوراید معنی دار نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جباری فر، سیدابراهیم، آفرین صلواتی، شادی، خسروی ، کاظم ، و توکلی، ناصر. (1388). تغییرات ریزسختی مینای دندان شیری متعاقب کاربرد خمیردندان های کرست و پونه کودکان (مطالعه آزمایشگاهی). مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 33(4 (پیاپی 71))، 277-284. SID. https://sid.ir/paper/74314/fa

    Vancouver: کپی

    جباری فر سیدابراهیم، آفرین صلواتی شادی، خسروی کاظم ، توکلی ناصر. تغییرات ریزسختی مینای دندان شیری متعاقب کاربرد خمیردندان های کرست و پونه کودکان (مطالعه آزمایشگاهی). مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1388؛33(4 (پیاپی 71)):277-284. Available from: https://sid.ir/paper/74314/fa

    IEEE: کپی

    سیدابراهیم جباری فر، شادی آفرین صلواتی، کاظم خسروی ، و ناصر توکلی، “تغییرات ریزسختی مینای دندان شیری متعاقب کاربرد خمیردندان های کرست و پونه کودکان (مطالعه آزمایشگاهی)،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 33، no. 4 (پیاپی 71)، pp. 277–284، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74314/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button