مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,489
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

853
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر چای سبز در کنترل و کاهش بیماری های پریودنتال و پوسیدگی دندان - یک مرور نظام مند

صفحات

 صفحه شروع 169 | صفحه پایان 184

چکیده

 مقدمه: چای سبز با اجزای شیمیایی فعال خود دارای خواص دارویی متنوعی از جمله آنتی اکسیدان, ضدالتهاب و ضدباکتری می باشد. اثرات بالقوه حفاظتی چای سبز بر سلامت دهان می تواند به دلیل وجود کاتچین و فلوراید موجود در آن وابسته می باشد. هدف از این مطالعه مرور نظام مند تحقیقات در دسترس برای ارزیابی اثر محصولات چای سبز بر کنترل و کاهش ژنژِیویت ناشی از پلاک و پوسیدگی دندانی می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه در قالب مرورنظام مند مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی موجود در پایگاه های داده ای PubMed, Iranmedex,GoogleScholar و Cochrane بود. مقالات بر اساس چک لیست های ارزیابی نقادانه بررسی شده و انتخاب شدند. پایان نامه های عمومی و تخصصی دندانپزشکی و داروسازی نیز بررسی گردیدند. شرکت کنندگان افراد سالم بدون بیماری سیستمیک و شدید پریودونتال بودند و مداخلات مصرف چای سبز به شکل دهان شویه, مصرف روزانه چای سبز, آدامس و به صورت مصرف موضعی بود. پیامدهای کاهش پلاک,پوسیدگی, خونریزی هنگام پروب کردن, عمق پاکت و از دست رفتن چسبندگی, شمارش استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیل و تغییر ترکیبات بزاق بررسی شد.یافته ها: در نتایج جست و جو, از 94 مقاله PubMed,112 مقاله Google,124 مقاله Iranmedex بعد از بررسی نقادانه تعداد مقالات انتخابی به 8 عدد کاهش یافت. نتایج مطالعات در قالب دو گروه پوسیدگی و بیماری های پریودونتال تقسیم بندی و ارائه شدند.نتیجه گیری: چای سبز می تواند تاثیر مثبتی در سلامت دهان از طریق کاهش بروز پوسیدگی و بیماری پریودونتال داشته باشد. معیارهای بکار رفته در مطالعه بیماری های پریودونتال از لحاظ بالینی باارزش تر بود و بررسی تاثیر چای سبز بر پوسیدگی دندانی نیازمند مطالعات طولانی تر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طحانی، بهاره، مستاجران، احسان، فقیهیان، ریحانه، توکل، فاطمه، احتشامی، آیلین، و ضیایی، ساناز. (1393). تاثیر چای سبز در کنترل و کاهش بیماری های پریودنتال و پوسیدگی دندان - یک مرور نظام مند. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 38(2)، 169-184. SID. https://sid.ir/paper/74457/fa

    Vancouver: کپی

    طحانی بهاره، مستاجران احسان، فقیهیان ریحانه، توکل فاطمه، احتشامی آیلین، ضیایی ساناز. تاثیر چای سبز در کنترل و کاهش بیماری های پریودنتال و پوسیدگی دندان - یک مرور نظام مند. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1393؛38(2):169-184. Available from: https://sid.ir/paper/74457/fa

    IEEE: کپی

    بهاره طحانی، احسان مستاجران، ریحانه فقیهیان، فاطمه توکل، آیلین احتشامی، و ساناز ضیایی، “تاثیر چای سبز در کنترل و کاهش بیماری های پریودنتال و پوسیدگی دندان - یک مرور نظام مند،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 38، no. 2، pp. 169–184، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74457/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button