مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,010
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد اسپاسم عصاره میوه شوید (Anethum graveolens) بر ایلئوم موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 105

چکیده

 زمینه و هدف: گیاه شوید (Anethum graveolens) از تیره جعفری (Umbelliferae) بوده و اثرات ضد نفخ, ضد اسپاسم, ضد تشنج, اثر کاهنده اسید معده و نیز اثر ضد انقباضی آن بر رحم موش صحرایی تاکنون گزارش شده است. هدف این تحقیق, بررسی اثر عصاره آبی الکلی میوه شوید بر انقباضات ایلئوم ناشی از بعضی از محرک های شناخته شده و مطالعه مکانیسم آن می باشد.روش ها, عصاره میوه شوید با الکل %70 و با روش خیساندن تهیه شد. ایلئوم موش های بالغ نر در حمام بافت حاوی محلول تایرود  (37 o c)قرار داده و انقباضات ناشی از کلرورپتاسیم و استیل کولین و کلرورباریم به روش ایزوتونیک ثبت شد.یافته ها: نتایج نشان می دهند که عصاره میوه شوید (0.5, 1, 2 و 4mg/ml) به صورت وابسته به غلظت, انقباضات ایلئوم ناشی از کلرورپتاسیم (60mM) و استیل کولین (1µm) و کلرور باریم (4mM) کاهش می دهد (P<0.0001), اثر مهارتی عصاره بر انقباض ناشی از کلرور پتاسیم تحت تاثیر حضور آنتاگونیست رسپتورهای آلفا- آدرنرژیک (فنتولامین 1mm), آنتاگونیست رسپتورهای بتا- آدرنرژیک (پروپرانول 1mm) و آنتاگوئیست رسپتورهای اوپیوئیدی (نالوکسون 1mm) قرار نگرفت. از طرف دیگر مهار آنزیم نیتریک اکساید سنتاز (L-NAME, 100 mM) مانع از بروز اثر مهاری عصاره نشد. همچنین اثر انقباضی کلسیم بر ایلئوم دپولاریزه شده ناشی از کلرورپتاسیم (120mM) در حضور عصاره کاهش یافت (P<0.0001).نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده می توان پیشنهاد نمود که عصاره آبی الکلی میوه شوید احتمالا با انسداد کانال های کلسیمی وابسته به ولتاژ, اثر مهاری خود را اعمال کرده و رسپتورهای آلفا- و بتا- آدرنرژیک, اوپیوئیدی و نیز نیتریک اکساید در این امر دخالتی ندارند. همچنین عملکرد مهاری عصاره وابسته به حضور کلسیم در محیط می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

غریب ناصری، محمدکاظم، و حیدری، اکبر. (1385). اثر ضد اسپاسم عصاره میوه شوید (Anethum graveolens) بر ایلئوم موش صحرایی. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، 10(2)، 99-105. SID. https://sid.ir/paper/74900/fa

Vancouver: کپی

غریب ناصری محمدکاظم، حیدری اکبر. اثر ضد اسپاسم عصاره میوه شوید (Anethum graveolens) بر ایلئوم موش صحرایی. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)[Internet]. 1385؛10(2):99-105. Available from: https://sid.ir/paper/74900/fa

IEEE: کپی

محمدکاظم غریب ناصری، و اکبر حیدری، “اثر ضد اسپاسم عصاره میوه شوید (Anethum graveolens) بر ایلئوم موش صحرایی،” فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، vol. 10، no. 2، pp. 99–105، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74900/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button