مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

790
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مکانیسم شل کنندگی عروقی عصاره برگ انگور در آئورت موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 77

چکیده

 هدف: مطالعات قبلی ما نشان داد که, عصاره آبی الکلی برگ انگور انقباض ناشی از فنیل افرین را در آئورت موش صحرایی و در حضور اندوتلیال سالم و با دخالت سیستم NO-cGMP کاهش داد, در حالی که اثر کمتری بر انقباض ناشی از کلرور پتاسیم داشت. لذا به نظر می رسد که افزایش پتاسیم خارج سلولی به طریق موجب کاهش عملکرد مهاری عصاره شده است. هدف اصلی تحقیق حاضر تعیین نقش احتمالی کانال های پتاسیم در عملکرد مهاری این عصاره می باشد.روش کار:در موش های صحرایی نر و بالغ از نژاد Wistar (170 تا 220 گرم) آئورت سینه ای جدا شد و حمام بافت حاوی محلول کربس- هانسلیت (37oC , pH7.4) با جریان دایم اکسیژن قرار گرفت و انقباضات آن تحت 1 گرم کشش اولیه به روش ایزومتریک ثبت شد. سلامت اندولیال با بروز شلی (بیش از 70%) ناشی از استیل کولین (1mM) بر انقباض ناشی از فنیل افرین (1mM) مشخص گردید. عصاره برگ انگور به روش خیساندن پودر برگ خشک انگور در الکل 70% تهیه گردید.یافته ها: نتایج نشان داد که تترااتیل آمونیوم (10mM) عملکرد مهاری عصاره (0.25 تا 2mg/ml) را کاهش می دهد (P<0.001 , n=7) ولی گلیبنکلامید (1mM) اثری برعملکرد مهاری عصاره (1mg/ml) ندارد. در محیط فاقد کلسیم (همراه با EDTI), اثر مهاری عصاره (1mg/ml , 0.5, 0.25) بر انقباض آئورت ناشی از فنیل آفرین, کاهش یافت (P<0.001, n=7). علاوه بر این, حضور ایندومتاسین (1mM) اثری بر عملکرد عصاره نداشت.نتیجه گیری: براساس این پیشنهاد نمود که, عملکرد مهاری عصاره بدون دخالت پروستاسیکلین بوده و در محیط بدون کلسیم این اثر مهاری تضعیف می گردد. احتمال داده می شود که عصاره آبی الکلی برگ انگور با دخالت کانال های پتاسیمی وابسته به کلسیم (calcium- operated K+ channels), موجب شل شدن آئورت موش صحرایی شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    غریب ناصری، محمدکاظم، و حیدری، اکبر. (1385). بررسی مکانیسم شل کنندگی عروقی عصاره برگ انگور در آئورت موش صحرایی. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، 10(1)، 71-77. SID. https://sid.ir/paper/74922/fa

    Vancouver: کپی

    غریب ناصری محمدکاظم، حیدری اکبر. بررسی مکانیسم شل کنندگی عروقی عصاره برگ انگور در آئورت موش صحرایی. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)[Internet]. 1385؛10(1):71-77. Available from: https://sid.ir/paper/74922/fa

    IEEE: کپی

    محمدکاظم غریب ناصری، و اکبر حیدری، “بررسی مکانیسم شل کنندگی عروقی عصاره برگ انگور در آئورت موش صحرایی،” فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، vol. 10، no. 1، pp. 71–77، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74922/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button