مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

937
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

155
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات محافظتی تجویز عسل طبیعی در زمان ایسکمی و رپرفیوژن بر روی اندازه انفارکت قلب ایسکمیک

صفحات

 صفحه شروع 238 | صفحه پایان 243

چکیده

 مقدمه: در این مطالعه, اثرات محافظتی تجویز عسل طبیعی در طول زمان ایسکمی و رپرفیوژن (I/R) بر روی اندازه انفارکت قلب رت بررسی شد.روش ها: قلب ایزوله شده رتها به 5 گروه 8 عددی تقسیم شده و با اتصال به دستگاه لانگندورف با محلول کربس تحت فشار ثابت تغذیه شدند. گروه کنترل در طی استابیلیزاسیون, 30 دقیقه ایسکمی ناحیه ای و 120 دقیقه رپرفیوژن, محلول کربس معمولی دریافت داشت ولی در گروه های تست از زمان شروع ایسکمی تا انتهای رپرفیوژن (150 دقیقه), محلول کربس حاوی عسل طبیعی (غلظتهای 0.5, 0.25, 0.125 و 0.1) به قلب پرفیوژن شد. در انتهای رپرفیوژن, اندازه انفارکت با روش تری فنیل تترازولیوم کلراید و پلانیمتری کامپیوتری اندازه گیری گردید.یافته ها: پرفیوژن عسل موجب کاهش برجسته در حجم ناحیه انفارکته و اندازه انفارکت قلب ایزوله گروههای تست گردید. اندازه انفارکت در گروه کنترل %45.6±3.4 بود ولی با مصرف غلظتهای 0.5, 0.25, 0.125 و 1% عسل به ترتیب به  14.8±5.1(p<0.001), (p<0.01) 24.6±7.3, (p<0.05) 31.4±7.3 و (p<0.05) %42.6±6.1 کاهش یافت. حجم ناحیه انفارکته نیز از 229±22 mm3 (کنترل) به ترتیب به (p<0.001) 78±26, (p<0.01) 120±30, (p<0.05) 160±31 و 201±45 mm3 (p<0.05) رسید.نتیجه گیری: این مطالعه برای نخستین بار اثرات محافظتی مصرف عسل طبیعی در طول زمان I/R را بر علیه آسیب های ایسکمیک قلب و به صورت کاهش اندازه انفارکت نشان داد. احتمالا خواص آنتی اکسیدانی عسل, مهار تولید رادیکالهای آزاد و وجود منابع انرژی از جمله گلوکز در بهبود عملکرد قلب ایسکمیک و ایجاد اثرات محافظتی فوق دخیل می باشند. همچنین در این مطالعه غلظتهای پایین عسل اثرات محافظتی بیشتری در مقایسه با غلظت های بالاتر نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجفی، مسلم، قره خانی، افشین، قویمی، حامد، و اعتراف اسکویی، طاهره. (1386). اثرات محافظتی تجویز عسل طبیعی در زمان ایسکمی و رپرفیوژن بر روی اندازه انفارکت قلب ایسکمیک. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، 11(3)، 238-243. SID. https://sid.ir/paper/74959/fa

    Vancouver: کپی

    نجفی مسلم، قره خانی افشین، قویمی حامد، اعتراف اسکویی طاهره. اثرات محافظتی تجویز عسل طبیعی در زمان ایسکمی و رپرفیوژن بر روی اندازه انفارکت قلب ایسکمیک. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)[Internet]. 1386؛11(3):238-243. Available from: https://sid.ir/paper/74959/fa

    IEEE: کپی

    مسلم نجفی، افشین قره خانی، حامد قویمی، و طاهره اعتراف اسکویی، “اثرات محافظتی تجویز عسل طبیعی در زمان ایسکمی و رپرفیوژن بر روی اندازه انفارکت قلب ایسکمیک،” فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، vol. 11، no. 3، pp. 238–243، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74959/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button