مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,252
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

727
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات پره کاندیشنینگ فارماکولوژیک ناشی از مصرف عسل طبیعی بر روی آریتمی ها و انفارکت سایز قلب ایزوله

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 زمینه و هدف: در این مطالعه, اثرات مصرف پیشگیرانه عسل طبیعی به عنوان یک عامل پره کاندیشنینگ فارماکولوژیک بر روی آریتمی ها و انفارکت سایز ناشی از ایسکمی- رپرفیوژن (I/R) در قلب ایزوله رت بررسی شد.روش ها: قلب ایزوله شده رت ها پس از اتصال به دستگاه لانگندورف تحت 30 دقیقه ایسکمی ناحیه ای و 120 دقیقه رپرفیوژن قرار گرفتند. گروه کنترل در طی آزمایش محلول کربس معمولی و گروه های تست, از 10 دقیقه قبل تا 10 دقیقه بعد از ایسکمی بترتیب کربس حاوی غلظت های 0.5, 0.25 و %1 عسل دریافت داشتند. آریتمی های قلبی بر اساس قواعد Lambeth آنالیز شدند و درصد انفارکت سایز نیز با روش تری فنیل تترازولیوم کلراید و پلانیمتری اندازه گیری گردید.یافته ها: در زمان ایسکمی, تعداد ضربانات نابجای بطنی تام (VEBs) در گروه کنترل 667±116 عدد بود اما پرفیوژن عسل 0.5, 0.25 و %1, آن را بترتیب به (p<0.01) 161±35, (p<0.01) 128±35 و 303±94 عدد (p<0.05) کاهش داد. تعداد تاکیکاردی بطنی (VT) و مدت زمان سپری شده در VT نیز با هر سه غلظت بکار رفته عسل کاهش معنی دار نشان داد. تجویز عسل 0.25 و %0.5, انسیدانس VT را از 100% (کنترل) بترتیب به 13% و 25% کم کرد (p<0.001)\. در فاز رپرفیوژن نیز تعداد VEBs و VT با کلیه غلظت های بکار رفته عسل کاهش معنی داری داشت. همچنین غلظت %0.25 عسل کاهش معنی دار در مدت زمان فیبریلاسیون بطنی برگشت پذیر (Rev VF) و انسیدانس آن بوجود آورد. با مصرف غلظت های 0.5, 0.25 و %1 عسل, انفارکت سایز از 46.3±2.9 درصد (گروه کنترل) بترتیب به (p<0.001) 9.2±1.9, (p<0.001) 3.3±1.3 و 11.7±2.2 درصد (p<0.001) کاهش یافت.نتیجه گیری: این مطالعه اثرات محافظتی پره کاندیشنینگ فارماکولوژیک با عسل را بر علیه آسیب های ناشی از I/R به صورت کاهش آریتمی ها و انفارکت سایز نشان داد. احتمالا خواص آنتی اکسیدانی عسل و مهار تولید رادیکال های آزاد و بویژه وجود منابع تولید انرژی از جمله گلوکز در بهبود عملکرد قلب ایسکمیک و ایجاد اثرات محافظتی فوق دخیل می باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجفی، مسلم، مهدی زاده اقدم، الناز، رفیع، فرزانه، و اعتراف اسکویی، طاهره. (1386). اثرات پره کاندیشنینگ فارماکولوژیک ناشی از مصرف عسل طبیعی بر روی آریتمی ها و انفارکت سایز قلب ایزوله. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، 13(4)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/48507/fa

    Vancouver: کپی

    نجفی مسلم، مهدی زاده اقدم الناز، رفیع فرزانه، اعتراف اسکویی طاهره. اثرات پره کاندیشنینگ فارماکولوژیک ناشی از مصرف عسل طبیعی بر روی آریتمی ها و انفارکت سایز قلب ایزوله. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1386؛13(4):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/48507/fa

    IEEE: کپی

    مسلم نجفی، الناز مهدی زاده اقدم، فرزانه رفیع، و طاهره اعتراف اسکویی، “اثرات پره کاندیشنینگ فارماکولوژیک ناشی از مصرف عسل طبیعی بر روی آریتمی ها و انفارکت سایز قلب ایزوله،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. 13، no. 4، pp. 1–11، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48507/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button