مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر گلوکز و آب در کاهش درد نوزادان

صفحات

 صفحه شروع 441 | صفحه پایان 446

چکیده

 هدف: نوزادان بطور معمول روش های دردناکی نظیر خون گیری, واکسیناسیون و تزریق ویتامین k1 را متحمل می شوند. درد اثرات منفی در نوزادان دارد. روش های مختلفی برای تسکین درد در نوزادان وجود دارد هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر گلوکز 50% در کاهش درد ناشی از تزریق واکسن هپاتیت B در نوزادان ترم بود.روش مطالعه: مطالعه به روش کارآزمایی بالینی در 90 نوزاد ترم انجام شد. تمام نوزادان در شرایط پایدار و مشابه بودند و به طور تصادفی در سه گروه 30 نفره, گروه اول (گلوکز 50%) گروه دوم (آب استریل) گروه سوم (عدم مداخله) قرار گرفتند. ابتدا ضربان قلب بوسیله EKG مانیتور شمارش و ثبت و سپس در گروه اول و دوم دو میلی لیتر از محلول مورد نظر (گلوکز 50% یا آب) در دهان نوزاد ریخته شد و در گروه سوم مداخله ای صورت نگرفت, سپس در طی انجام تزریق واکسن هپاتیت B و تا سه دقیقه بعد از آن صدای گریه نوزاد ضبط گردید, در طی انجام واکسیناسیون تا 60 ثانیه مجددا ضربان قلب شمارش و ثبت شد و در پایان داده ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.یافته ها: میانگین مدت زمان گریه در گروه گلوکز 21.1 در گروه آب 33.3 و در گروه عدم مداخله 56.9 ثانیه بود که بین سه گروه اختلاف معنی دار وجود داشت (P=0.0003) و سپس آزمون post hoc بصورت LSD انجام شد. اختلاف بین گروه گلوکز و عدم مداخله (P=0.0001) و گروه آب و عدم مداخله (P=0.0006) از لحاظ آماری معنی دار بود ولی بین گروه گلوکز و آب استریل اختلاف معنی دار نبود (P=0.19). در هیچکدام از گروه ها افزایش ضربان قلب قابل توجه نبود.نتیجه گیری: محلول گلوکز 50% و آب استریل هر دو باعث کاهش درد در نوزادان می شوند اما اثر گلوکز 50% بیش از آب استریل می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلستان، مطهره، صدر بافقی، مهدخت، اخوان کرباسی، صدیقه، اسلامی، ضیا، فلاح، راضیه، هاشمی، اعظم السادات، میرناصری، فهیمه السادات، مدرس مصدق، منیره، و خلاصه زاده، پروین. (1385). مقایسه اثر گلوکز و آب در کاهش درد نوزادان. مجله بیماریهای کودکان ایران، 16(4)، 441-446. SID. https://sid.ir/paper/75956/fa

    Vancouver: کپی

    گلستان مطهره، صدر بافقی مهدخت، اخوان کرباسی صدیقه، اسلامی ضیا، فلاح راضیه، هاشمی اعظم السادات، میرناصری فهیمه السادات، مدرس مصدق منیره، خلاصه زاده پروین. مقایسه اثر گلوکز و آب در کاهش درد نوزادان. مجله بیماریهای کودکان ایران[Internet]. 1385؛16(4):441-446. Available from: https://sid.ir/paper/75956/fa

    IEEE: کپی

    مطهره گلستان، مهدخت صدر بافقی، صدیقه اخوان کرباسی، ضیا اسلامی، راضیه فلاح، اعظم السادات هاشمی، فهیمه السادات میرناصری، منیره مدرس مصدق، و پروین خلاصه زاده، “مقایسه اثر گلوکز و آب در کاهش درد نوزادان،” مجله بیماریهای کودکان ایران، vol. 16، no. 4، pp. 441–446، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/75956/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button