مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

685
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره زعفران بر الگوی الکتروفورتیک اجزای پروتئینی سرم در موشهای سوری نر

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 29

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به کاربرد وسیع زعفران بعنوان رنگ و چاشنی در الگوی تغذیه مردم بسیاری از مناطق جهان, این تحقیق جهت تعیین اثرات احتمالی عصاره زعفران بر روی اجزای پروتئینی خون در موش سوری انجام گرفت.روش بررسی: بدین منظور پنج گروه هشت تایی از موشهای آزمایشگاهی کوچک نر بالغ مورد استفاده قرار گرفت. گروه کنترل (sham) نرمال سالین دریافت کرد و چهار گروه دیگر چهار دوز متفاوت 25, 50, 100 و  mg/kg/48h 200از عصاره زعفران را به مدت 20 روز دریافت کردند. پروتئین های پره آلبومین, آلبومین, آلفا-1, آلفا-2, بتا, و گاما گلبولین ها با روش الکتروفورز از سرم جدا گردید و با استفاده از آنالیز رایانه ای مقدار آنها اندازه گیری شد. نسبت) A/G نسبت آلبومین به گلبولین) با توجه به الگوی الکتروفورتوگرام محاسبه گردید.یافته ها: میانگین سطح سرمی پره آلبومین و آلبومین در گروههای تجربی دوم (50mg/kg/48h) و سوم (100mg/kg/48h) با گروه کنترل تفاوت معنی دار داشته اما بین سایر گروهها و گروه کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نشد. سطح سرمی آلفا-1 در هیچ یک از گروهها تفاوت قابل ملاحظه ای با گروه کنترل نداشت. میانگین سطح سرمی آلفا-2 و بتا در گروههای تجربی تیمار شده با دوزهای 25 ,50 mg/kg/48h و 100 و سطح سرمی گاما در گروههای تیمار شده با دوزهای 100 mg/kg/48h و 200 نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری نشان داد (05/p<0). همچنین نسبت A/G در همه گروههای تجربی در مقایسه با گروه کنترل بصورت وابسته به دوز تفاوت معنی داری نشان می دهد (05/p<0).نتیجه گیری: با توجه به اینکه سنتز آلبومینها در کبد صورت می گیرد افزایش میزان آلبومین نشان دهنده بهبود عملکرد کبد در اثر تزریق عصاره زعفران می باشد. همچنین افزایش سنتز گلبولینها و کاهش نسبت A/G نشان می دهد عصاره زعفران توانسته بدون ایجاد تحریک آنتی ژنیک موجب تقویت سیستم ایمنی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدرسی، مهرداد، مصری پور، منوچهر، و اسدی مرغملکی، مهران. (1387). بررسی تاثیر عصاره زعفران بر الگوی الکتروفورتیک اجزای پروتئینی سرم در موشهای سوری نر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 13(4 (مسلسل 50))، 23-29. SID. https://sid.ir/paper/76333/fa

    Vancouver: کپی

    مدرسی مهرداد، مصری پور منوچهر، اسدی مرغملکی مهران. بررسی تاثیر عصاره زعفران بر الگوی الکتروفورتیک اجزای پروتئینی سرم در موشهای سوری نر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1387؛13(4 (مسلسل 50)):23-29. Available from: https://sid.ir/paper/76333/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد مدرسی، منوچهر مصری پور، و مهران اسدی مرغملکی، “بررسی تاثیر عصاره زعفران بر الگوی الکتروفورتیک اجزای پروتئینی سرم در موشهای سوری نر،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 13، no. 4 (مسلسل 50)، pp. 23–29، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76333/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button