مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

859
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کارآیی ضد میکروبی دندریمر نانوساختار پلی آمیدوآمین نسل 4 بر باکتریهای بومی منابع آب و مقایسه آن با آنتی بیوتیک های رایج

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 136

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به خواص ضد باکتریایی دندریمرها, یکی از برنامه های آینده امکان استفاده از آنها به عنوان یک ماده آنتی باکتریال جایگزین با کمترین اثرات جانبی در مقابله با عفونت های میکروبی است. لذا هدف از این مطالعه ارزیابی مقاومت باکتری های جدا شده از منابع آبی نسبت به آنتی بیوتیک های رایج و مقایسه آن با ماکرومولکول نانوساختار دندریمر پلی آمیدوآمین نسل4 (PAMAM-G 4) است.روش بررسی: 523 نمونه از 108 منبع آبی مختلف برداشت شد و به روش فیلتر غشایی مورد آزمایش میکروبی قرار گرفت. مقاومت جدایه ها نسبت به آنتی بیوتیک های آموکسی سیلین, اریترومایسین, تتراسایکلین و سیپروفلوکساسین به روش اندازه گیری هاله عدم رشد بررسی و سپس با مقاومت همان گونه ها نسبت به دندریمر پلی آمیدو آمین نسل 4 (PAMAM-G 4) مقایسه شد. همچنین حداکثر غلظت بازدانده رشد (MIC) دندریمر در مواجهه با جدایه ها اندازه گیری شد.یافته ها: 7.4 درصد از نمونه ها آلودگی باکتریایی نشان دادند. فراوانی گونه های میکروبی جدا شده شامل اشریشیاکلی (28.2%), پروتئوس (12.8%), کلبسیلا (17.9%), انتروباکتر (15.3%), سودوموناس (17.9%), باسیلوس سوبتیلیس (1.5%) و استافیلوکوکوس اورئوس (2.56%) بود. در روش اندازه گیری هاله عدم رشد, گونه های گرم منفی مقاومت بالایی نسبت به دندریمر PAMAM-G 4 نشان دادند, به گونه ای که این دندریمر تاثیری بر بازدارندگی از رشد انتروباکتر و سودوموناس نداشت و MIC باکتری های اشریشیا کلی, کلبسیلا و پروتئوس نیز به ترتیب 1250, 500 و 1250 میکروگرم بر میلی لیتر اندازه گیری شد. باکتری های گرم مثبت پاسخ مناسبی به دندریمر PAMAM-G 4 نشان دادند به گونه ای که MIC برای باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس به ترتیب 1 و 2.5 میکروگرم بر میلی لیتر اندازه گیری شد.نتیجه گیری: با افزایش گونه های مقاوم به آنتی بیوتیک های رایج, می توان از این نوع دندریمر به عنوان یک ماده آنتی باکتریال قوی در مقابله با گونه های گرم مثبت باکتری ها استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکی، افشین ، احمدی جبلی، محمد، حیاتی، باقر، دارایی، هیوا، و درویش، ندا. (1395). ارزیابی کارآیی ضد میکروبی دندریمر نانوساختار پلی آمیدوآمین نسل 4 بر باکتریهای بومی منابع آب و مقایسه آن با آنتی بیوتیک های رایج. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 21(3)، 125-136. SID. https://sid.ir/paper/76588/fa

    Vancouver: کپی

    ملکی افشین ، احمدی جبلی محمد، حیاتی باقر، دارایی هیوا، درویش ندا. ارزیابی کارآیی ضد میکروبی دندریمر نانوساختار پلی آمیدوآمین نسل 4 بر باکتریهای بومی منابع آب و مقایسه آن با آنتی بیوتیک های رایج. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1395؛21(3):125-136. Available from: https://sid.ir/paper/76588/fa

    IEEE: کپی

    افشین ملکی، محمد احمدی جبلی، باقر حیاتی، هیوا دارایی، و ندا درویش، “ارزیابی کارآیی ضد میکروبی دندریمر نانوساختار پلی آمیدوآمین نسل 4 بر باکتریهای بومی منابع آب و مقایسه آن با آنتی بیوتیک های رایج،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 21، no. 3، pp. 125–136، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76588/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button