مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,139
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر گوشت میوه گیاه کدو تنبل بر تغییرات بافتی بیضه در موش های صحرایی بالغ

صفحات

 صفحه شروع 518 | صفحه پایان 528

چکیده

 زمینه و هدف: میوه کدو تنبل دارای ترکیبات آنتی اکسیدان, ویتامین های A, C و E کیوکوربیتاسین, بتاکاروتن و آلفاکاروتن, ویتامین های B کمپلکس, ویتامین B6, اسیدپانتوتنیک و حاوی املاح معدنی نیز می باشد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر گوشت میوه کدو تنبل بر روند اسپرماتوژنز و تغییرات بافت بیضه در موش صحرایی نر بالغ بود.روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار در 4 گروه ده تایی انجام شد. گروه کنترل هیچ تیمار دارویی دریافت نکردند. گروه های تجربی مقادیر 20, 40 و 80 درصد از گوشت میوه کدوتنبل را به مدت 28 روز به صورت خوراکی دریافت کردند. در پایان روز بیست و هشتم حیوانات جراحی شدند, بیضه ها خارج شده و مقاطع بافتی تهیه شد. تغییرات بافتی بیضه بین گروه های تجربی و کنترل نیز به وسیله میکروسکوپ نوری بررسی شد. داده ها با آزمون های آماری تی تست ,آنوا و توکی تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: مصرف میوه کدوتنبل به مقدار 40 و 80 درصد باعث افزایش تعداد سلول های اسپرماتوگونی, اسپرماتوسیت اولیه و اسپرماتید شد (p<0.05). هم چنین در مقدار 80 درصد افزایش تراکم اسپرم ها در لوله های اسپرم ساز مشاهده شد.نتیجه گیری: در میوه کدوتنبل ترکیباتی هم چون کیوکوربیتاسین, ویتامین ها و اسیدپانتوتنیک و املاح معدنی باعث افزایش هورمون تستوسترون و باعث بهبود روند اسپرم سازی می شود. هم چنین این ترکیبات مستقیما باعث تقویت تقسیم میتوز دراسپرماتوگونی ها شده و در نتیجه تعداد اسپرم ها افزایش می یابد. بنابراین پیشنهاد می گردد که احتمالا باعث افزایش عملکرد فعالیت تولید مثلی خواهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محسن پور، مریم، شریعتی، مهرداد، و اسفندیاری، آرش. (1393). تاثیر گوشت میوه گیاه کدو تنبل بر تغییرات بافتی بیضه در موش های صحرایی بالغ. ارمغان دانش، 19(6 (پی در پی 89))، 518-528. SID. https://sid.ir/paper/77810/fa

    Vancouver: کپی

    محسن پور مریم، شریعتی مهرداد، اسفندیاری آرش. تاثیر گوشت میوه گیاه کدو تنبل بر تغییرات بافتی بیضه در موش های صحرایی بالغ. ارمغان دانش[Internet]. 1393؛19(6 (پی در پی 89)):518-528. Available from: https://sid.ir/paper/77810/fa

    IEEE: کپی

    مریم محسن پور، مهرداد شریعتی، و آرش اسفندیاری، “تاثیر گوشت میوه گیاه کدو تنبل بر تغییرات بافتی بیضه در موش های صحرایی بالغ،” ارمغان دانش، vol. 19، no. 6 (پی در پی 89)، pp. 518–528، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/77810/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button