مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

749
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره الکلی جفت بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و ساختار بافتی شکنج دندانه ای مغز متعاقب ایسکمی در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 507 | صفحه پایان 517

چکیده

 مقدمه: نظر به این که تولید رادیکال های آزاد و پراکسیداسیون لیپیدی برای سلامتی مضر هستند. هدف این مطالعه تاثیر عصاره الکلی جفت بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و ساختار بافتی شکنج دندانه ای مغز متعاقب ایسکمی در موش صحرایی بود.روش بررسی: در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 3 گروه مساوی آزمایشی 1 و 2 که به ترتیب 500 و 1000 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره الکلی جفت دریافت کردند و کنترل که در زمانی مشابه آب مقطر داده شد, تقسیم شدند. در کلیه گروه ها شریان کاروتید مشترک دو طرف برای 15 دقیقه مسدود و سپس باز شد. بعد از 15 روز موش ها کشته شدند و نیمکره راست مغز آنها برای مطالعات بافت شناسی و نیمکره چپ آنها برای تعیین میزان مالون دی الدهید مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: میانگین تعداد سلول های گرانولار در شکنج دندانه ای گروه های آزمایش 1 و 2 به ترتیب 32.5±1.5 و 31.2±2.8 بود که تفاوت معنی داری با گروه کنترل نداشت (p>0.05). میانگین تعداد سلول های پلی مورف و میزان مالون دی آلدهید در گروه های آزمایش 1 و 2 به ترتیب 4.71±1, 8.57±0.1 و 5.33±2.5, 9.05±1.3 بود که تفاوت معنی داری با گروه کنترل نداشت (p>0.05).نتیجه گیری: عصاره جفت نتوانست با مهار لیپید پراکسیداسیون از روند کاهش آسیب سلول های عصبی متعاقب ایسکمی جلوگیری نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زارع خفری، روح اله، دلاویز، حمداله، میرزایی، علی، محمدی، جمشید، عزیزی، ارسلان، رضایی، عباس، راد، پرستو، و احمدی، مازیار. (1393). تاثیر عصاره الکلی جفت بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و ساختار بافتی شکنج دندانه ای مغز متعاقب ایسکمی در موش صحرایی. ارمغان دانش، 19(6 (پی در پی 89))، 507-517. SID. https://sid.ir/paper/77813/fa

    Vancouver: کپی

    زارع خفری روح اله، دلاویز حمداله، میرزایی علی، محمدی جمشید، عزیزی ارسلان، رضایی عباس، راد پرستو، احمدی مازیار. تاثیر عصاره الکلی جفت بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و ساختار بافتی شکنج دندانه ای مغز متعاقب ایسکمی در موش صحرایی. ارمغان دانش[Internet]. 1393؛19(6 (پی در پی 89)):507-517. Available from: https://sid.ir/paper/77813/fa

    IEEE: کپی

    روح اله زارع خفری، حمداله دلاویز، علی میرزایی، جمشید محمدی، ارسلان عزیزی، عباس رضایی، پرستو راد، و مازیار احمدی، “تاثیر عصاره الکلی جفت بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و ساختار بافتی شکنج دندانه ای مغز متعاقب ایسکمی در موش صحرایی،” ارمغان دانش، vol. 19، no. 6 (پی در پی 89)، pp. 507–517، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/77813/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button