مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,437
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر رژیم غذایی نمایه گلایسمی پایین و رژیم غذایی کم چرب روی توده چربی بدن و نسبت دورکمر به دور باسن در زنان چاق

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 38

چکیده

 زمینه و هدف: در سال های اخیر کارآمدی رژیم کم چرب در درمان و پیشگیری از چاقی مورد سوال قرار گرفته است. زیرا در رژیم غذایی کم چرب به دلیل کاهش درصد چربی, درصد کربوهیدرات ها افزایش می یابد که پیامد این جریان افزایش غلظت گلوکز و انسولین خون بعد از غذا می باشد و سبب افزایش ذخیره چربی در بدن می شود. همچنین مطالعاتی نیز به تاثیر رژیم با نمایه گلایسمی پایین در پیشگیری و درمان چاقی اشاره دارد. لذا این مطالعه به منظور بررسی تاثیر دو رژیم غذایی ایزوکالریک کم چرب و نمایه گلایسمی پایین در کاهش وزن, شاخص توده بدن, درصد توده چربی بدن و نسبت دور کمر به باسن در زنان چاق انجام گرفت. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی 46 زن چاق با BMI بیشتر و یا مساوی 27, میانگین سنی 37.9±7.6 به طور تصادفی به دو گروه رژیمی کم چرب و نمایه گلایسمی پایین تقسیم شدند و به مدت 6 هفته رژیم خاص گروه خود را دریافت کردند. هر دو هفته یک بار در طول مطالعه و در پایان شش هفته وزن, توده چربی بدن و نسبت دور کمر به دور باسن تعیین شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی استودنت و تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: وزن بدن, شاخص توده بدنی, دور کمر, دور باسن, نسبت دور کمر به باسن و ضخامت چین پوستی در نواحی چربی شکمی, چربی دو سر بازو, چربی زیر کتف, چربی سه سر بازو در هر گروه در ابتدا و انتهای مطالعه کاهش معنی داری داشت (P<0.05), اما بین دو گروه رژیمی کم چرب و نمایه گلایسمی پایین اختلاف معنی داری یافت نشد. درصد توده چربی بدن در ابتدا و انتهای مطالعه در هر گروه و در بین دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که دو رژیم غذایی کم کالری کم چرب و نمایه گلایسمی پایین به یک نسبت در کاهش وزن بدن, شاخص توده بدن, نسبت دور کمر به باسن موثر می باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظلوم، زهره، کاظمی، فاطمه، طباطبایی، سیدحمیدرضا، و انصار، هستی. (1388). مقایسه اثر رژیم غذایی نمایه گلایسمی پایین و رژیم غذایی کم چرب روی توده چربی بدن و نسبت دورکمر به دور باسن در زنان چاق. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 11(1 (پی در پی 29))، 33-38. SID. https://sid.ir/paper/78844/fa

    Vancouver: کپی

    مظلوم زهره، کاظمی فاطمه، طباطبایی سیدحمیدرضا، انصار هستی. مقایسه اثر رژیم غذایی نمایه گلایسمی پایین و رژیم غذایی کم چرب روی توده چربی بدن و نسبت دورکمر به دور باسن در زنان چاق. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1388؛11(1 (پی در پی 29)):33-38. Available from: https://sid.ir/paper/78844/fa

    IEEE: کپی

    زهره مظلوم، فاطمه کاظمی، سیدحمیدرضا طباطبایی، و هستی انصار، “مقایسه اثر رژیم غذایی نمایه گلایسمی پایین و رژیم غذایی کم چرب روی توده چربی بدن و نسبت دورکمر به دور باسن در زنان چاق،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 11، no. 1 (پی در پی 29)، pp. 33–38، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/78844/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button