مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

818
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات مصرف دراز مدت رژیم کاهش وزن با مقدار چربی متوسط در مقایسه با رژیم کم چرب بر عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی

صفحات

 صفحه شروع 331 | صفحه پایان 340

چکیده

 مقدمه: این مطالعه با هدف تعیین اثرات مصرف دراز مدت رژیم غذایی با مقدار چربی متوسط %30) انرژی از چربی( در مقایسه با رژیم غذایی کم چرب %20) انرژی از چربی( بر عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی صورت گرفت. مواد و روش ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که طی 14 ماه بر روی 89 فرد چاق یا دارای اضافه وزن (BMI≥ 25 kg/m2) انجام شد. افراد مورد مطالعه به طور تصادفی به دو گروه مصرف کننده رژیم کاهش وزن با چربی متوسط %30) از انرژی( (n=45) یا رژیم کاهش وزن با چربی کم %20) از انرژی( (n=44) تقسیم شدند. اندازه گیری وزن, دور کمر, LDL-C, HDL-C, کلسترول تام, تری گلیسرید, فشار خون سیستولی و دیاستولی به عنوان متغیرهای وابسته اصلی در ابتدای مطالعه, انتهای ماه هفتم و چهاردهم صورت گرفت. جهت مقایسه متغیرهای اصلی در دو گروه از آزمون t و جهت مقایسه هر گروه با وضعیت ابتدایی از آزمون t زوجی استفاده شد.یافته ها: خصوصیات همه افراد که به طور تصادفی در هر یک از دو گروه قرار گرفته بودند یکسان بود. رژیم غذایی با چربی کم و متوسط بر عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی در پایان ماه هفتم مشابه بود. ولی رژیم کاهش وزن با چربی متوسط تاثیر بیشتری بر وزن -4.9 ± 1.5 kg) در مقابل -2.7 ± 1.1 کیلوگرم؛ (p<0.0001, دور کمر -5.5 ± 2.4) سانتی متر در مقایسه با 2.3 ± 1.3 ـ سانتی متر؛ (p<0.0001, و سایر عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی در مقایسه با رژیم کم چربی پس از گذشت 14 ماه داشت.نتیجه گیری: رژیم غذایی با چربی متوسط ممکن است اثر بهتری بر عوامل خطر بیماریهای قلبی - عروقی در مقایسه با رژیم غذایی کم چربی در دراز مدت داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، لیلا، میرمیران، پروین، اسماعیل زاده، احمد، و عزیزی، فریدون. (1384). مقایسه اثرات مصرف دراز مدت رژیم کاهش وزن با مقدار چربی متوسط در مقایسه با رژیم کم چرب بر عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 7(4 (مسلسل 28))، 331-340. SID. https://sid.ir/paper/27278/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت لیلا، میرمیران پروین، اسماعیل زاده احمد، عزیزی فریدون. مقایسه اثرات مصرف دراز مدت رژیم کاهش وزن با مقدار چربی متوسط در مقایسه با رژیم کم چرب بر عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1384؛7(4 (مسلسل 28)):331-340. Available from: https://sid.ir/paper/27278/fa

    IEEE: کپی

    لیلا آزادبخت، پروین میرمیران، احمد اسماعیل زاده، و فریدون عزیزی، “مقایسه اثرات مصرف دراز مدت رژیم کاهش وزن با مقدار چربی متوسط در مقایسه با رژیم کم چرب بر عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 7، no. 4 (مسلسل 28)، pp. 331–340، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27278/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button