مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

478
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

451
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدباکتریایی عصاره های آبی، متانولی و استونی گال رز وحشی علیه استافیلوکوکوس آرئوس و انتروکوکوس فکالیس

صفحات

 صفحه شروع 92 | صفحه پایان 98

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه به دلیل مصرف بی رویه و غیرضروری آنتی بیوتیک ها, مقاومت دارویی باکتری ها افزایش یافته و درمان عفونت های ناشی از باکتری های مقاوم نیز با مشکلات بسیار و هزینه بالا امکان پذیر است. گال ها از رشد غیرطبیعی بافت های گیاه میزبان در واکنش به حضور یک موجود زنده خارجی به وجود آمده و تغییر شکل پیدا کرده اند. گال های رز در اثر فعالیت زنبورهای گالزای خانواده Cynipidae به ویژه در اثر فعالیت نسل جنسی Diplolepsis mayri روی بوته های رز وحشی به وجود می آیند. این مطالعه به منظور تعیین اثر ضدباکتریایی عصاره های آبی, متانولی و استونی گال رز وحشی علیه استافیلوکوکوس آرئوس و انتروکوکوس فکالیس انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی, عصاره های متانولی, استونی و آبی گال رز وحشی در غلظت های 15.6, 31.3, 62.5, 125, 250 و 500 میلی گرم بر میلی لیتر به روش سوکسله تهیه شدند. فعالیت ضدباکتریایی عصاره ها با روش انتشار چاهک و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی به روش میکرودایلوشن انجام شد. همچنین ترکیبات موثره گال رز وحشی به روش GC-MS ارزیابی گردید.یافته ها: قطر هاله عدم رشد ناشی از غلظت 500 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره های متانولی, استونی و آبی گال رز وحشی به ترتیب 27.3, 26.7 و 20 میلی متر به دست آمد. قطر هاله عدم رشد گال رز وحشی در مقایسه با آنتی بیوتیک ایمی پنم تقریبا یکسان بود. غلظت عصاره ها با میزان فعالیت ضدباکتریایی رابطه مستقیم داشت. عصاره متانولی گال رز بالاترین اثر ضدباکتریایی را نشان داد. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی عصاره متانولی برای استافیلوکوکوس آرئوس و انتروکوکوس فکالیس به ترتیب 62.5 و 31.3 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد.نتیجه گیری: عصاره های آبی, متانولی و استونی گال رز وحشی در شرایط آزمایشگاهی علیه استافیلوکوکوس آرئوس و انتروکوکوس فکالیس فعالیت ضدباکتریایی بالایی دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حق پرستی، عاطفه، محمدی سیچانی، مریم، و توکلی، مجید. (1396). اثر ضدباکتریایی عصاره های آبی, متانولی و استونی گال رز وحشی علیه استافیلوکوکوس آرئوس و انتروکوکوس فکالیس. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 19(3 (پی در پی 63) )، 92-98. SID. https://sid.ir/paper/79011/fa

    Vancouver: کپی

    حق پرستی عاطفه، محمدی سیچانی مریم، توکلی مجید. اثر ضدباکتریایی عصاره های آبی, متانولی و استونی گال رز وحشی علیه استافیلوکوکوس آرئوس و انتروکوکوس فکالیس. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1396؛19(3 (پی در پی 63) ):92-98. Available from: https://sid.ir/paper/79011/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه حق پرستی، مریم محمدی سیچانی، و مجید توکلی، “اثر ضدباکتریایی عصاره های آبی, متانولی و استونی گال رز وحشی علیه استافیلوکوکوس آرئوس و انتروکوکوس فکالیس،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 19، no. 3 (پی در پی 63) ، pp. 92–98، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79011/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا