مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

764
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

182
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدمیکروبی عصاره های کلروفرمی، اتیل استاتی و هیدروالکلی پیاز گیاه سنبل کوهی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 106 | صفحه پایان 113

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به تنوع ژنتیکی ایجاد شده در عوامل بیماریزای میکروبی و پیدایش سویه های مقاوم و همچنین عوارض جانبی ناشی از مصرف داروهای شیمیایی, جایگزین کردن آنها با داروهای ضدباکتریایی با منشاء گیاهی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره های کلروفرمی, اتیل استاتی و هیدروالکلی پیاز گیاه سنبل کوهی بر روی دو باکتری گرم مثبت و یک باکتری گرم منفی به روش دیسک دیفیوژن و روش رقت لوله ای انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی عصاره کلروفرومی, اتیل استاتی و هیدروالکلی پیاز گیاه سنبل کوهی تهیه و خواص ضدمیکروبی و نیز حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری (MIC) و میکروب کشی (MBC), با روش دیسک دیفیوژن (تعیین هاله عدم رشد) و نیز رقت لوله ای (Macro-dilution), بر باکتری های اشریشیاکلی (گرم منفی), باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس (گرم مثبت) مورد سنجش قرار گرفت. از دی متیل سولفوکسید به عنوان شاهد منفی و از آمپی سیلین و نالیدیکسیک اسید به عنوان شاهدهای مثبت استفاده شد.یافته ها: هاله عدم رشد عصاره اتیل استاتی به ترتیب روی استافیلوکوکوس 26.3±0.1 میلی متر, اشریشیاکلی 23.7±0.3 میلی متر و باسیلوس 19.5±0.4 میلی متر تعیین شد. هاله عدم رشد عصاره کلروفرمی به ترتیب روی استافیلوکوکوس 16.4±0.2 میلی متر و باسیلوس 14.9±0.3 میلی متر مشاهده گردید.نتیجه گیری: اثر ضدمیکروبی عصاره های کلروفرمی و اتیل استاتی پیاز گیاه سنبل کوهی بر روی اشریشیاکلی, استافیلوکوکوس و باسیلوس بیشتر از نالیدیکسیک اسید و مشابه آمپی سیلین در شرایط آزمایشگاهی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حافظ قرآن، سالار، میقانی، حسین، و ابراهیمی، پونه. (1393). اثر ضدمیکروبی عصاره های کلروفرمی, اتیل استاتی و هیدروالکلی پیاز گیاه سنبل کوهی در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 16(1 (پی در پی 49))، 106-113. SID. https://sid.ir/paper/79136/fa

    Vancouver: کپی

    حافظ قرآن سالار، میقانی حسین، ابراهیمی پونه. اثر ضدمیکروبی عصاره های کلروفرمی, اتیل استاتی و هیدروالکلی پیاز گیاه سنبل کوهی در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1393؛16(1 (پی در پی 49)):106-113. Available from: https://sid.ir/paper/79136/fa

    IEEE: کپی

    سالار حافظ قرآن، حسین میقانی، و پونه ابراهیمی، “اثر ضدمیکروبی عصاره های کلروفرمی, اتیل استاتی و هیدروالکلی پیاز گیاه سنبل کوهی در شرایط آزمایشگاهی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 16، no. 1 (پی در پی 49)، pp. 106–113، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79136/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button