مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

794
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

575
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دانه خرفه بر سطوح ماتریکس متالوپروتئیناز 2 و 9 و مهار کننده بافتی ماتریکس متالوپروتئیناز 1 در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 73

چکیده

 هدف: بیماری دیابت نقش زیادی در پیشرفت ضایعات بافتی دارد که با تاثیرگذاری بر عوامل ماتریکس بین سلولی می تواند منجر به تغییر ساختار, عملکرد و در نهایت نارسایی بافت مربوطه شود. مصرف گیاهان دارویی می تواند در کاهش نارسایی بافت موثر باشد. بنابراین هدف از مطالعه حاضر تاثیر یک دوره مصرف مکمل خرفه بر سطوح ماتریکس متالوپروتئیناز 2 و 9 و مهار کننده بافتی ماتریکس متالوپروتئیناز 1 در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است.مواد و روش ها: در یک مطالعه نیمه تجربی 15 زن مبتلا به دیابت نوع 2 با میانگین سنی 50 سال در دو گروه شاهد و تجربی قرار گرفتند. مکمل خرفه به صورت 7.5 گرم در روز (2.5 گرم همراه با وعده غذایی نهار و 5 گرم به همراه وعده غذایی شام) به مدت 8 هفته مصرف شد. خون گیری قبل و بعد از 8 هفته مصرف مکمل به دنبال 48 ساعت عدم مصرف خرفه و 12 ساعت ناشتایی انجام شد. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از مدل آماری t استفاده شد. سطح معنی داری Pدر نظر گرفته شد.نتایج: پس از 8 هفته میزان ماتریکس متالوپروتئیناز 2 و 9 در گروه تجربی کاهش معنی دار یافت (P<0.05). ولیکن بین دو گروه ها تفاوت معنی داری مشاهده نشد. میزان مهار کننده بافتی ماتریکس متالوپروتئیناز 1 در گروه تجربی افزایش معنی داری یافت, همچنین بین گروه تجربی و شاهد تفاوت معنی دار مشاهده شد (P<0.05).نتیجه گیری: نتایج نشان داد مصرف دانه خرفه نتوانست به خوبی موجب بهبودی سطوح ماتریکس متالوپروتئینازها در افراد دیابتی شود. از این رو برای نتیجه گیری دقیق تر نیاز به تحقیقات بیشتری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button